Previous Next

«Дефіциту вакцини в області немає. Активно, без затримок ми реалізовуємо план із вакцинації МОЗ України», – Олег Синєгубов

Надрукувати

Від 15 квітня цього року Полтавська область віднесена до «червоної» зони. Негативна тенденція щодо кількості хворих на COVID-19, на жаль, продовжує зберігатися.

«Хоча на вихідних показник захворюваності дещо зменшується, але стабільно щодня продовжуємо фіксувати більше 600 хворих за добу. Зберігається негативна тенденція зі співвідношення кількості тих, хто одужав, і виявлених випадків – близько 400 та 600 осіб відповідно», – про це голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов повідомив на апаратній нараді 19 квітня.

За словами голови Полтавської облдержадміністрації, триває постійний моніторинг показників зайнятості ліжкомісць (53%) та рівня госпіталізації населення (23%). Через «червоний» рівень небезпеки поширення коронавірусу в області діють відповідні обмеження. Також Олег Синєгубов акцентував увагу на державній допомозі, яку можуть отримати суб’єкти господарювання.

«Минулого тижня на Полтавщину надійшло 8 тисяч доз вакцини від компанії Sinovac. Найближчим часом область знову отримає серію вакцини AstraZeneca – понад 13000 доз. Вчора отримали 1170 доз вакцини Pfizer. Дефіциту вакцини в області немає. Активно, без затримок ми реалізовуємо план із вакцинації МОЗ України», – зауважив Олег Синєгубов.

Про стан поширення гострого респіраторного захворювання COVID-19 поінформував директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак.

За його словами, нині в області від коронавырусу лікуються 10776 осіб. Поточне щоденне використання рідкого кисню пацієнтами медустанов становить 11184 тон за добу, газоподібного кисню – 9660 л/добу.

«Ці цифри змушують нас задуматися й вказують на те, що є пацієнти зі складними наслідками перебігу хвороби. У палатах інтенсивної терапії знаходиться 226 людей. Отримують відповідну допомогу через апарати ШВЛ – 90 осіб. За минулу добу маємо 12 випадків смертності. Тенденція – надзвичайно серйозна», – розповів Віктор Лисак.

На сьогодні на коронавірус хворіє 2023 дітей, із них активних – 405. Збільшилася кількість сезонних ГРВІ. На лікуванні в амбулаторних умовах знаходиться понад 2000 пацієнтів.

«Наразі ми переходимо в третій етап щеплення. Загалом під час першої та другої хвилі вакцинації було використано 19272 доз вакцини. Загалом ми виконали поставлені перед нами завдання. Сьогодні вже 132 особи отримають щеплення вакциною Pfizer. Вакцинація – дуже складний і відповідальний процес, який вимагає правильної організації процесу і відповідальності кожного».