Previous Next

У Демидівці Решетилівської громади за програмою «Велике будівництво» добудовують спортивний зал

Надрукувати

20 квітня за дорученням голови Полтавської облдержадміністрації його перший заступник Дмитро Лунін відвідав із робочим візитом Решетилівську територіальну громаду.

Зокрема, він ознайомився з ходом реконструкції спортивного залу з добудовою побутових приміщень у Демидівській школі. Проєкт перехідний, тому частину робіт виконали минулого року. Вже побудували металевий каркас та перекриття металопрофілем, замінили покрівлю, встановили водопостачання й водовідведення, обладнали душові та вбиральні.

«Цього року спортзал фінансуватиметься з ДФРР (4,8 мільйона гривень) та місцевого бюджету (560 тисяч гривень). Будівельна готовність об’єкта – 74%, – розповів Дмитро Лунін. – Із початком сезону роботи активізувалися, цього року об’єкт буде завершено».

Серед запланованого – встановлення модульної котельні, утеплення мінватою стін спортзалу, перекриття другим шаром металофпрофілю, благоустрій прилеглої території.

У Демидівській ЗОШ І-ІІІ ступенів навчаються 103 дитини, повноцінного приміщення для занять фізкультурою немає.

Також Дмитро Лунін ознайомився з підготовкою до реконструкції фізкультурно-спортивного, реабілітаційно-відновлювального комплексу «Колос» у Решетилівці, яка розпочнеться вже завтра.

«Проєкт реконструкції цього комплексу виграв у конкурсі й реалізуватиметься за кошти Надзвичайної кредитної програми для відновлення України Європейського інвестиційного банку та місцевого бюджету за програмою Президента України «Велике будівництво», – розповів Дмитро Лунін. – Запланована потужність закладу – 30 ліжко-місць. Місце тут дуже гарне і підходить для реабілітації: поряд стадіон, сквер та річка».

Заплановані роботи: утеплення фундаменту та цоколю, реконструкція покрівлі, заміна вікон та дверей, перепланування приміщень, внутрішнє та зовнішнє оздоблення будівель, заміна опалення та вентиляції, водопроводу та каналізації, електромереж та інше.

Загальна кошторисна вартість проєкту – 45,4 мільйона гривень. Планова дата завершення будівельних робіт – жовтень 2021 року.