Previous Next

Дмитро Лунін оглянув реконструйоване в межах «Великого будівництва» відділення невідкладної медичної допомоги в Хорольській лікарні

Надрукувати

За дорученням голови облдержадміністрації Олега Синєгубова його перший заступник Дмитро Лунін у межах робочого візиту оглянув відділення невідкладної медичної допомоги в Хорольській ЦРЛ. Також на об’єкті побувала народний депутат Анастасія Ляшенко.

Це одне з восьми приймальних відділень, які на Полтавщині реконструюють у межах програми Президента «Велике будівництво» і вже отримало декларацію про готовність.

Відділення невідкладної медичної допомоги в Хорольській лікарні створили шляхом реконструкції приймального і травматологічного відділень закладу. Спрямували на реконструкцію кошти субвенції з державного бюджету.

«Будівельні роботи на об’єкті завершили наприкінці минулого року, декларацію про готовність одержали на початку лютого 2021-го. В заклад у березні доставили рентген-апарат і УЗД, у квітні – комп’ютерний томограф», – розповів Дмитро Лунін. – Відкриється відділення, як тільки буде змонтоване обладнання».

Головний лікар КНП «Хорольська ЦРЛ» Михайло Виноград зазначив, що нині на черзі – монтаж і налаштування обладнання. Додав, що фахівці, які працюватимуть з обладнанням, підготовлені. Госпіталізація в заклад відбуватиметься через відділення невідкладних станів, в якому цілодобово можуть приймати 50 хворих. Підготовлені три палати на 10 ліжок для пацієнтів при невідкладних станах.

Також оглянули відремонтоване інтервенційно-радіологічне відділення. І обговорили подальший розвиток закладу, адже в планах провести зовнішню реконструкцію приймального відділення та спорудження пандусу.