Громади Полтавщини мають готуватися до офіційного подання заявок на «Інтернет-субвенцію», – Ігор Панченко

Надрукувати

21 квітня під час онлайн-брифінгу заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко розповів про реалізацію проєкту «Інтернет-субвенція».

На його виконання в державному бюджеті на 2021 рік передбачено 500 мільйонів гривень. Більше як 1 мільйон українців вперше отримають технічну можливість підключитися до оптичного Інтернету.

«Наразі на Полтавщині 37 громад подали попередні заявки на підключення 359 сіл та понад 1200 закладів соціальної інфраструктури, серед яких бібліотеки, ЦНАПи, медичні, культурні та освітні заклади», – зазначив Ігор Панченко.

Проєкт включає в себе чотири етапи – попередній збір заявок, офіційний збір заявок, розподіл коштів та проведення закупівель.

«Попередній збір заявок триватиме до 28 квітня 2021 року. Тому вже зараз голови громад мають готуватися до наступного етапу. Офіційні заявки прийматимуть на порталі «Дія». Про старт їх прийому Мінцифри повідомить додатково, – розповів Ігор Панченко. – Нагадаю, що Мінцифри запустило відкритий онлайн дашборд (https://bit.ly/2Q5WKak), на якому відображається перелік громад та сіл, які подали попередню заявку (клопотання) для участі в державній програмі «Інтернет-субвенція». Крім того, на ньому відображено перелік населених пунктів, у яких відсутня оптична мережа».

Заступник голови Полтавської ОДА наголосив на важливості участі громад у проєкті «Інтернет-субвенція», який дає змогу підключити села до швидкісного Інтернету за державні кошти, та закликав жителів сіл регіону не залишатися осторонь вирішення цього питання.  

Більше деталей про проєкт можна дізнатися за посиланням: https://bb.gov.ua/.