Доступ до офіційних статистичних даних став ще зручнішим, – Ольга Стефанішина

Надрукувати

Завдяки європейській інтеграції Україна позбувається технологічної відсталості. Все більше державних сервісів стають доступними онлайн, і статистика теж.

Невідомий об'єктУкраїнці мають право знати все про свою країну: кількість мешканців, ринок праці, економічні показники тощо. Отримувати цю інформацію просто, без бюрократичних «квестів» – нормальна європейська практика.

І ось трохи перемоги від Державної служби статистики України.

«Ми забезпечили легкий доступ до офіційної статистики через мобільний додаток «Статистика в смартфоні». Відтепер не потрібно проводити час у завіяних пилом архівах або гаяти години життя на обробку вашого запиту. Додаток двомовний (українська та англійська), працює на ОС Android і його можна безкоштовно завантажити на Google Play. Наразі доступна інформація з 2015 року, що згрупована по темам ВВП, населення, ринок праці, ціни, промисловість, сільське господарство, будівництво, транспорт, торгівля та інші», – розповіла Віцепрем'єр-міністер з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Актуальні дані, зручний пошук та наочна візуалізація робить обробку інформації зручною та швидкою – і полегшує життя студентам і науковцям, державним управлінцям і підприємцям. Та в принципі, будь-кому, кому потрібні перевірені цифри щодо життєдіяльності України.

Мета інформаційної кампанії #EUКраїна, яка проходить з ініціативи Ольги Стефанішиної, за підтримки European Union in Ukraine та проєкту Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах і змінюють на краще життя українців.

Зручність доступу до офіційних статистичних даних є одним з напрямів втілення Угоди про Асоціацію з ЄС. Статистика в смартфоні – зручна, швидка, доступна – це реалізація права громадян на інформацію і один із вимірів свободи.

Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUКраїна тут: https://association4u.in.ua/

Офіс Віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України