• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

8 травня у відзначається Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. У цей день народився засновник Міжнародного руху Анрі Дюнан.

«Волонтери та співробітники Товариства Червоного Хреста України кожного дня докладають зусиль, аби допомогти уразливим громадянам нашої області, - зазначила Ірина Плюсніна, голова Полтавської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. – І 8 травня – саме час відзначити їхній позитивний вплив на людські життя, на все суспільство. Червоний Хрест реагує на кризові ситуації і допомагає людям жити у більш безпечному середовищі більш гідним життям. А також збір коштів для надання допомоги  та членство в Товаристві – є пріоритетним завданням для організацій Червоного Хреста в усьому світі».

Товариство допомагає десяткам тисячам людей щороку, надаючи підтримку в залежності під потреб конкретних осіб в кожному регіоні України. Від надання гуманітарної допомоги до психосоціальної підтримки – ми можемо допомогти людям підготуватися, пережити та відновитися після кризи чи надзвичайної ситуації.

Товариство Червоного Хреста України діє в нашій країні вже 103 роки і стало надійною опорою держави у гуманітарній сфері та такою організацією, куди люди завжди можуть звернутися по допомогу. «Ми приділяємо увагу тим, хто потребує підтримки. Це наша відданість людям, наша прихильність справі гуманності», - сказала Ірина Плюсніна.

Міжнародний рух складається з

  • Міжнародного Комітету Червоного Хреста,
  • Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та
  • 191 національного товариства різних країн, серед яких і Товариство Червоного Хреста України.

11,7 млн активних волонтерів Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в світі – це глобальна мережа, що стверджує ідеали милосердя та взаємодопомоги. Щороку ці віддані особи допомагають понад 160 мільйонів людей в усьому світі, рятують життя та полегшують страждання. Товариство Червоного Хреста України пишається бути частиною цієї всесвітньої гуманітарної родини.

Одним із важливих пріоритетів Товариства Червоного Хреста України уже понад 103 роки поспіль – це сприяння державі у наданні всебічної допомоги та підтримки найбільш незахищеним верствам населення. На це спрямовані програми та напрями роботи Полтавської обласної організації Товариства : це, насамперед,

- підтримка людей, які знаходяться в скрутних життєвих обставинах,

- надання першої психологічної підтримки,

- соціально-психологічний супровід хворих на туберкульоз,

- навчання населення навичкам першої допомоги,

- допомога при надзвичайних ситуаціях,

- підтримка розвитку безоплатного донорства,

- розвиток волонтерського руху,

- служба розшуку Червоного Хреста,

- розвиток мережі медико-соціальних центрів  Червоного Хреста ( «банків одягу», пунктів      прокату засобів реабілітації та догляду за тяжкохворими ),

Червоний Хрест завжди одним із перших реагує на виклики сьогодення. Так, в період пандемії COVID 19, надається допомога медичним установам та закладам , медпрацівникам в вигляді засобів індивідуального захисту, предметів медичного призначення. Громадяни похилого віку, які знаходяться в умовах карантинних обмежень отримують допомогу в вигляді продуктових  наборів,  засобів гігієни, наборів психо-соціальної підтримки. Всього було надано допомогу близько 5000 потребуючим.

Червоний Хрест – це неприбуткова благодійна гуманітарна організація, яка існує та надає допомогу за рахунок благодійних та членських внесків, міжнародних гуманітарних програм.

Завдяки підтримки місцевої влади ми маємо змогу утримувати офісні приміщення та виконувати свої статутні завдання. Тому сьогодні, закликаємо громадян області, не  бути байдужими до людських страждань, приєднуватись до лав Товариства, зробити свій благодійний внесок, робити добро разом!

 

Реквізити : Р/рахунок UA373052990000026001021203510

АТ КБ «Приватбанк» в м. Полтаві

МФО 305299

Код – 02940302

НА РОЗВИТОК МИЛОСЕРДНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ  ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ.

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk