Previous Next

У жовтні стартує осінній призов на строкову військову службу

Надрукувати

На базі Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки провели інструкторсько-методичне заняття на тему «Порядок організації та проведення осіннього призову 2021 року». Його провели для членів обласної, районних/міських призовних комісій, начальників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, старших лікарів призовних комісій.

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков зазначив, що захід організували, аби вдосконалити механізм взаємодії всіх відповідальних органів, щоб осінній призов відбувся без затримок і складнощів.

«Менше ніж за місяць стартує осінній призов на строкову військову службу. З огляду на попередній досвід під час весняної кампанії, щоб заздалегідь вирішити питання, які виникають на стадії підготовки, проводимо інструкторсько-методичне заняття. Серед проблемних моментів, виявлених навесні, – організація процесу оповіщення, підвозу призовників до збірного пункту, проведення медичних оглядів, – зазначив Євген Греков. – Виконання цих завдань залежить від злагодженої взаємодії керівників органів місцевого самоврядування, відповідальних осіб у територіальних громадах, адміністраціях, центрах комплектування та соціальної підтримки, поліції. Полтавщина завжди на 100% за якісними й кількісними показниками виконувала завдання Міноборони. Ця призовна кампанія не виняток. Тому завчасно опрацьовуємо механізм взаємодії всіх відповідальних органів».

Військовий комісар Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Дмитро Губський наголосив, що виконання завдань залежить від відповідального підходу на місцях.

«Насамперед має бути стовідсоткове оповіщення й доставлення призовників до центрів комплектування. Важливий аспект – злагодженість дій і порядок організації підготовчих заходів. Інший – ефективна робота медичних комісій. І не менш важливе відповідальне ставлення громадян призовного віку до обов’язку проходження строкової служби», – зазначив Дмитро Губський.

Заступник військового комісара Полтавського ОТЦК та СП підполковник Владислав Литовченко повідомив, що черговий призов відбудеться у жовтні-грудні 2021 року. Відповідно до нового адміністративно-територіального устрою працюватимуть 10 призовних комісій – чотири районні й шість міських. 

«Відповідно до плану відправок призовна кампанія буде поділена на два етапи. Перший почнеться з 4 жовтня. Цього дня перші призовники будуть доставлені на обласний збірний пункт. У жовтні 48% від загальної кількості призовників вирушать у підрозділи. Із 1 листопада до початку грудня триватиме другий етап, протягом якого відправлять на службу 52% призовників», – поінформував Владислав Литовченко.

Відповідно до планового завдання на обласний збірний пункт мають прибути 775 осіб. Як і раніше, призовників направлять до лав Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Державної спеціальної служби транспорту.