Previous Next

Олег Синєгубов: Оновлений сквер з найбільшим українським прапором у Полтаві стає улюбленою локацією містян

Надрукувати

Сквер пам'яті Героїв України з найбільшим в області стягом щодня набирає популярності та стає впізнаваною локацією, яка об'єднує полтавців різного віку. Про це заявив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Донедавна сквер в центрі Полтави представляв собою темне й нетуристичне місце. Однак нещодавно він набув нового значення, адже в реконструйованому сквері ми встановили найбільший синьо-жовтий стяг в області – символ пройденого українцями шляху до свободи й незалежності. Основа прапора має вигляд козацького хреста з синьо-жовтою підсвіткою вночі», – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Висота флагштоку становить 50 метрів, а розмір полотнища – 12 на 8 метрів. «Символічно, що прапор встановлений у сквері пам'яті Героїв України, на місці колишнього пам'ятника Леніну. Саме тут ми плануємо спорудити Меморіал захисникам незалежності України. Це спільне рішення та бачення обласної влади, ветеранів війни, їхніх батьків і рідних. Прапор стане центральним елементом майбутнього Меморіалу», – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Встановлення найбільшого синьо-жовтого прапора в області – ініціатива Полтавської ОДА, яка підтримана програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».