• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

РНП-2021 успішно виконується - засідання Комісії з координації євроатлантичної інтеграції України

9 вересня відбулось чергове засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

У ході засідання було обговорено стан виконання рішення РНБО про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до НАТО від 4 червня, реалізацію Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО (РНП) на 2021 рік та підготовку проекту РНП на 2022 рік, проведення дослідження з оцінки гендерного впливу у секторі безпеки та оборони України, а також інші питання.

“Річні національні програми, які за формою та, головне, змістом максимально наближені до Плану дій щодо членства в НАТО, залишаються нашою дорожньою картою реформ, за якою Україна рухається до майбутнього членства в Альянсі. Завдяки злагодженій роботі державних структур, ми сьогодні маємо гарний показник щодо реалізації завдань з Річної національної програми. РНП-2021 успішно виконується”, - сказала Ольга Стефанішина.

Віце-прем'єр-міністр також зазначила, що важливе значення у тісній співпраці України з Альянсом має реалізація переваг, які відкриває Програма НАТО з розширених можливостей.

“Україна сформувала дорожню карту участі у Програмі, яка зараз знаходиться на розгляді у штаб-квартирі Альянсу. Ці питання стосуються різних аспектів, зокрема участі українських військових у навчаннях НАТО в рамках статті 5-ої Вашингтонського договору “Колективна оборона”, можливостей щодо обміну закритою інформацією з країнами НАТО, призначення представників з України до командних структур НАТО та інше”, - зазначила Ольга Стефанішина.

Під час засідання Комісії було обговорено проміжні результати роботи з налагодження обміну інформацією з обмеженим доступом в електронному вигляді між державними органами України та відповідними інституціями НАТО.

Віце-прем'єр-міністр також акцентувала увагу на важливості запуску процесу оборонних закупівель відповідно до нового закону “Про оборонні закупівлі”.

Під час засідання Комісії також було зосереджено на питаннях проведення гендерної оцінки у секторі оборони і безпеки.

Крім того, було обговорено питання проведення в Україні у 2021 році національних змагань з кіберзахисту, а також змагань НАТО TIDE Hackaton (Technology for Information, Decision and Execution) у 2022 році.

“Такі змагання мають важливе значення для оборонного потенціалу країни. Вони допомагають налагодити взаємодію між працівниками оборонно-безпекового сектору та ІТ-експертами для вирішення спільних завдань сектору безпеки та оборони”, - пояснила Ольга Стефанішина.

Водночас, Північноатлантичний Альянс вже ухвалив позитивне рішення щодо проведення у 2022 році міжнародних змагань “TIDE Hackathon” в Україні.

“Це потужний політичний сигнал від НАТО, оскільки на теперішній час жодна країна, яка не є членом Альянсу, не виступала у ролі приймаючої країни для проведення подібних змагань для фахівців з програмування”, - сказала Ольга Стефанішина.

Наступне засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України під головуванням Ольги Стефанішиної відбудеться у жовтні цього року і буде присвячено обговоренню широкого кола питань взаємодії з НАТО з безпекових та оборонних питань.

 

За матеріалами Урядового порталу

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk