Мелітопольська черешня стає міжнародним брендом

Надрукувати

Найвитонченіше шампанське роблять у Франції. Найніжнішу фету – в Греції. А найсолодша черешня росте в українському Мелітополі.

Географічні зазначення – не примха бюрократів. Це запорука того, що відкриваючи пляшку чи коробку ви отримаєте саме те, на що очікуєте. Гарантію смаку, його відтінків та глибини дають виробники регіону з унікальними географічними особливостями, де конкретний продукт виготовляють  десятиліттями, а то й століттями!

Європейський Союз, з яким все тісніше інтегрується Україна, базується на повазі до права власності. І немає різниці чи то матеріальні об’єкти, чи то культурні. Національні виробники все більше розуміють, що єдині для всіх правила створені не для обмежень – а для того, щоб кожний міг отримати вигоди від власної унікальності.

Нам є що запропонувати світові, і це не лише борщ. Саме тому Україна створює власні бренди впізнаваних продуктів завдяки географічним зазначенням.

Напевно, кожний українець знає про те, яка класна черешня з Мелітополя.  Про це має знати й світ. У 2020 році Україна зареєструвала географічний бренд Мелітопольська черешня і сьогодні працює над його визнанням в ЄС. Усе це посилить імідж Мелітополя як «черешневої столиці» України, дасть місцевим фермерам імпульс нарощувати виробництво й експорт власних ягід, що, своєю чергою, сприятиме економічній сталості регіону та зростанню рівня життя його жителів.

Поважати право власності – вигідно. Грати за правилами – вигідно. Просувати українські автентичні продукти на світових ринках завдяки географічним зазначенням – вигідно.

Це – переваги, які приносить українцям євроінтеграція!

Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут: https://association4u.in.ua/

Мета інформаційної кампанії #EUКраїна, яка проходить з ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, за підтримки Представництва ЄС в Україні та проєкту ЄС Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах і змінюють на краще життя українців.

За інформацією офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції