Previous Next

Триває реконструкція Кременчуцького онкодиспансеру

Надрукувати

На реконструкцію будівлі рентгено-діагностичного кабінету Кременчуцького обласного онкологічного диспансеру додатково буде спрямовано 12 млн грн. Проєкт реалізовують у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Про це на апаратній нараді повідомив  директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Максим Калінін.

«Надано пропозицію Мінгрегіону щодо додаткового спрямування на цей проєкт 12 млн грн коштів ДФРР за рахунок перерозподілу коштів із Полтавського онкодиспансеру. Останній, у зв’язку з ризиком не освоєння коштів та скасування АМКУ результатів тендерної процедури, було виключено з переліку тих, що реалізуються у 2021 році за кошти ДФРР. Відповідне рішення прийняли на засіданні регіональної комісії ДФРР, – зазначив Максим Калінін. – Нині у Кременчуцькому обласному онкологічному диспансері освоєно 213 тис. грн з обласного бюджету. Будівельна готовність – 39%».

Як поінформував директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури Полтавської ОДА Віталій Кулинич, на об’єкті виконані підготовчі будівельні, земляні та демонтажні роботи. На будівельному майданчику монтуються стіни, розчищено повністю територію від чагарників.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив, що динаміка виконання робіт на об’єкті має пришвидшитися.

«Залишилося 2 місяці активної фази будівельних робіт. Далі все залежатиме від погодних умов. Тож, будь ласка, пришвидшуйте темпи будівництва», – сказав Олег Синєгубов.  

Віталій Кулинич додав, що з цього тижня підрядник  додає на об’єкт  ще 4 бригади.

Загалом  в області в межах програми Президента України «Велике будівництво» у 2021 році реалізується 28 проєктів, 6 з яких фінансується за рахунок коштів ДФРР, а інші – за рахунок різноманітних субвенцій із державного бюджету, а також обласного та місцевих бюджетів.