Previous Next

Олег Синєгубов: За поточний тиждень маємо зробити вагомий крок назустріч очній формі навчання

Надрукувати

Щойно, 13 вересня, голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов провів робочу нараду з ректорами полтавських вищих навчальних закладів наголосивши на необхідності проведення вакцинування професорсько-викладацького складу та адміністративно-господарського персоналу вишів на рівні 80 % працівників. 

«Останній тиждень спостерігається значне збільшення діагностованих випадків COVID-19 як в Україні, так і в області. Прогнозовано, що за таких обставин ми можемо перейти до «жовтої» зони епідеміологічного рівня небезпеки, а значить  повинні будемо закрити всі  навчальні заклади області в яких рівень вакцинації викладацького складу не досягнув 80%. Це дуже негативно, адже в таких умовах важко забезпечити якісний освітній процес учням та студентам. Аби зробити процес освіти безпечним, потрібно в скорочені терміни провести вакцинацію. Ми готові надсилати до вищих навчальних закладів мобільні бригади,  які забезпечать швидкий та зручний  процес вакцинування. Саме за  цей тиждень маємо зробити вагомий крок назустріч очній формі навчання», – зауважив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що область на сьогодні  має в наявності всі можливі вакцини, які схвалені  World Health Organization (WHO) як гарантовано якісні, ефективні та безпечні.