Previous Next

У Полтаві запрацював Центр Дія. Бізнес

Надрукувати

14 вересня у Полтаві офіційно запрацював центр підтримки підприємців Дія.Бізнес. Відкриття відбулося за участі голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова, представників Мінцифри, обласної влади, народних депутатів, партнерів та гостей.

Невідомий об'єктВідтепер для підприємців області відкриваються нові можливості: консультації з питань фінансового менеджменту, HR, маркетингу, продажів, юридичної підтримки тощо. Також підприємці зможуть проходити навчання офлайн або в змішаному форматі, використовувати простір для власних подій, тестувати свій продукт на pop-up-локації.

«Ми фокусуємося на тому, щоб зробити життя людини максимально комфортним, а її спілкування з державою – простим і зручним. Дія. Бізнес складається з онлайн і офлайн частин. Онлайн формат – це платформа Дія.Бізнес, на якій можна отримати понад 60 видів безоплатних консультацій про те, як почати, підтримувати й розвивати свою справу. Це зручний та доступний інструмент для підприємців, – розповіла генеральний директор директорату євроінтеграції Мінцифри Гульсанна Мамедієва. –  Полтава стала шостим містом, де відкриваємо центр підтримки підприємництва».

За її словами, у 2021 році планується відкриття від 7 до 15 таких центрів, один з яких має запрацювати в Кременчуці.

«Центр Дія.Бізнес розташований у новій будівлі спільно з Центром Дія, поруч з обласною адміністрацією. Загалом Центр Дія незабаром дасть жителям області доступ до сучасного державного сервісу в форматі «one-stop shop». Це три просторі поверхи, 2 тисячі метрів квадратних площі. Нині кожен відвідувач уже може проконсультуватися в Дія.Бізнес, а невдовзі – одержати будь-які публічні послуги в Центрі Дія. У майбутньому в приміщенні також будуть банк, дитяча ігрова кімната й кафе, – сказав Олег Синєгубов. Запрошуємо підприємців відвідати полтавський Центр Дія.Бізнес, організовувати зустрічі, ділитися досвідом та напрацьовувати нові ідеї».

Керівниця Дія.Бізнес у Полтаві Альона Гончаренко розповіла, що команда Центру – це люди, які пройшли складний відбір. У штаті працює 10 осіб, яких обрали з 300 претендентів.

«Основний профіль полтавського центру – це  юриспруденція, маркетинг, HR. Це ті  вузькопрофільні консультації, за допомогою яких підприємці, як діючі, так і початківці, зможуть отримати нашу допомогу. В нас є помічники, які аналізують потребу та допоможуть з її реалізацією. Всі консультації безкоштовні. Також у Центрі є конференц-зал, який дасть можливість розвитку бізнес-освіти. Одна з найцікавіших зон –   тестова, де можна виставити свій товар, щоб отримати зворотній зв'язок. Основне завдання Центру – розвивати бізнес», – розповіла Альона Гончаренко.

Центр Дія.Бізнес у Полтаві працює з понеділка по неділю з 9:00 до 20:00 без перерви за адресою вул. Соборності, 45а.

Його створення стало можливим завдяки ініціативі Міністерства цифрової трансформації України за підтримки мережі мультимаркетів «Аврора», за сприяння Полтавської обласної ради та Полтавської обласної державної адміністрації. Технічний партнер проєкту – Хуавей Україна. За реалізацію проєкту в регіоні відповідає ГО «Полтавська платформа».

Нагадаємо, приміщення Центру.Дія збудовано в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».