Previous Next

На Полтавщині розробляють програму підтримки та розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл на 2022-2026 роки

Надрукувати

14 вересня відбулося публічне громадське обговорення проєкту Обласної програми підтримки та розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл на 2022-2026 роки, яку розробили за дорученням голови Полтавської облдержадміністрації Олега Синєгубова.

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін наголосив, що програма має бути комплексною та включати заходи з удосконалення системи підготовки спортсменів для участі в змаганнях, створення сучасної матеріально-технічної бази для тренувального процесу, підвищення кваліфікації та престижності професії спортивного тренера.

«Кожна громада повинна створити стратегію розвитку дитячого спорту, залежно від того, яка наявна інфраструктура, які є перспективні тренери в регіоні та як їх можна зацікавити працювати, – сказав Дмитро Лунін. – У кожній громаді має бути своя дитячо-юнацька спортивна школа. Співфінансування заходів за програмою передбачає 50% коштів з обласного бюджету, 50 % – з місцевого. Тому громади мають бути зацікавлені в розробці своїх проєктів, покращенні матеріальної бази закладів, розвитку перспективного для них виду спорту».

Директор Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Віта Ковальська під час презентації проєкту програми наголосила на трьох ключових її блоках.

«Покращення матеріально-технічної бази передбачає розбудову закладів та закупівлю інвентарю, проведення ремонтів в уже існуючих спортзалах, встановлення систем відеонагляду та протипожежної безпеки в них, придбання транспорту для перевезення спортсменів на змагання, – розповіла Віта Ковальська. – Велике значення має підтримка тренерів, система заохочення до роботи, умови їхнього постійного розвитку. Варто забезпечити розвиток мережі секцій ДЮСШ через аналіз результативності діючої та відкриття нових секцій відповідно до попиту учнів; створити умови для розвитку індивідуальних здібностей спортсменів».

Під час обговорення проєкту депутати Полтавської обласної ради, громадськість, спортсмени вносили свої зауваження та пропозиції до програми. Найближчим часом проєкт винесуть на розгляд двох постійних комісій з питань освіти, науки і культури й молодіжної політики, спорту та туризму обласної ради.