Previous Next

У Миргородському районі стартувала адвокаційно-просвітницька кампанія на підтримку вакцинації від COVID-19 сільського населення з груп ризику

Надрукувати

В Україні набирає обертів нова хвиля пандемії коронавіруса. Щоб зменшити наслідки пандемії для здоров’я населення, збитки для сфери охорони здоров’я і економіки, Україна прагне наростити темпи вакцинації.

Наразі країна забезпечена вакцинами від COVID-19 для всіх бажаючих. Однак все ще є проблема скептичного ставлення до вакцинації серед людей старшого віку. Хоча саме вони знаходяться в зоні ризику тяжкого перебігу та летальності коронавірусної хвороби. Особливо гостре питання охоплення вакцинацією людей старше 60 років в сільській місцевості, оскільки тут більш притаманне старіння населення.

У вересні 2021 року ГО «Батьки за вакцинацію» спільно із Всесвітньою організацією охорони здоров’я в рамках партнерства з ЄС, проводить адвокаційно-просвітницьку кампанію на підтримку вакцинації від COVID-19 сільського населення з груп ризику. Вона спрямована на те, щоб захистити якомога більше селян від COVID-19, особливо похилого віку.

Ця ініціатива здійснюється за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Департаменту охорони здоров’я Полтавської області та Полтавського обласного центру громадського здоров’я. В якості пілота визначені села Полтавщини (с.Гаркушинці та с.Петрівці Миргородського району).

У мешканців сіл Гаркушинці та Петрівці з’явиться хороша нагода розвіяти свої сумніви щодо вакцинації від COVID-19 та отримати щеплення у найбільш зручний час.

З 14 по 20 вересня в селах Гаркушинці та Петрівці будуть працювати інформаційні палатки, а волонтери завітають по домівках селян, щоб оповістити про роботу пункту щеплень та допомогти людям, яким самостійно важко пересуватися, дістатися до цих пунктів. В рамках проєкту протягом тижня пункти вакцинації в селах працюватимуть щоденно, а час їх роботи подовжено. Окрім того, бажаючі селяни зможуть отримати щеплення під час ярмарку, який триватиме в с.Петрівці вранці 17 вересня.

Досвід Миргородщини буде використаний іншими регіонами України.

ГО «Батьки за вакцинацію»