Previous Next

«Бачимо позитивні приклади з впровадження на Полтавщині новітніх технологій видобутку», – Євген Греков

Надрукувати

Протягом двох днів в обласному центрі працюватиме VIII Міжнародний галузевий форум «Видобуток. Капітальний ремонт свердловин. Iнтенсифiкацiя». У відкритті заходу взяли участь заступник голови облдержадміністрації Євген Греков, народні депутати України Костянтин Касай та Андрій Боблях. 

Невідомий об'єкт«Розуміємо, які виклики стоять наразі, спільно з законодавчою гілкою влади працюємо над вирішенням актуальних питань. На порядку денному – збільшення якісного використання природних ресурсів нашої держави насамперед для забезпечення енергетичної безпеки України, – зазначив Євген Греков. – Такі професійні заходи, як нинішній форум, сприяють підвищенню якості технологій, що використовують у сфері, залученню найкращих світових практик для видобутку енергоресурсів на території держави й області. Бачимо позитивні приклади з впровадження на Полтавщині новітніх технологій видобутку, які підвищують рівень технологічної безпеки й поліпшують відповідальне ставлення до екології, що є важливим аспектом діяльності у цій сфері». 

Євген Греков звернувся до учасників заходу активно ділитися досвідом і надалі впроваджувати напрацювання у сфері нафтогазовидобутку. 

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко розповів, що галузевий форум організовують четвертий рік поспіль – двічі на рік. Залучають і міжнародних партнерів – освітян і представників бізнесу. 

«Традиційно у вересні проводимо зустріч під егідою освіта, наука, бізнес і влада. Протягом останніх чотирьох років наш заклад динамічно просунувся вперед. Не виняток і цей рік. Щоразу під час форуму відкриваємо нові цікаві локації та лабораторії. У понеділок відкрили нову інноваційну локацію за підтримки бізнесу. Відчутна підтримка органів влади, місцевого самоврядування, народних депутатів. Це дає синергетичний ефект», – розповів Володимир Онищенко. 

Протягом двох днів на форумі обговорять питання ефективного управління і використання сучасних технологій та обладнання, шляхи підвищення видобутку вуглеводнів за рахунок впровадження високоефективних техніко-технологічних рішень, капітального ремонту свердловин.