Previous Next

Олег Синєгубов: Миргородський ліцей після термомодернізації зекономить сотні тисяч гривень в опалювальному сезоні

Надрукувати

У четвер, 16 вересня, під час робочої поїздки до Миргорода голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов відвідав Миргородський ліцей імені Івана Зубковського, де нещодавно за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» завершили термомодернізацію.

Невідомий об'єкт«Наш ліцей – найбільший заклад освіти в Миргороді, у якому навчається 935 учнів та працює понад 100 штатних працівників. Трьохповерхова будівля школи побудована у 1985 році. За роки існування капітальний ремонт у навчальному закладі не проводився, лише часткові ремонтні роботи. А відтепер наш заклад ошатний, теплий, сучасний. Зміни відчули і батьки, і діти. Ліцей має яскравий зовнішній вигляд, а заміна світильників принесла економію електроенергії до 15% щомісяця. Діти із задоволенням ідуть у світле, оновлене приміщення школи», – розповів директор ліцею Юрій Лушин.

Учениця 9-го класу ліцею Софія Проскура розповіла, що школа стала набагато гарнішою, світлішою. Вчителі отримали нові можливості для викладання, тому заняття стали цікавими та інформативними.

«Сюди хочеться щодня повертатися», – говорить Софія.

На роботи в ліцеї виділяли кошти з дежравного на місцевого бюджетів. Наразі реконструйовано систему електроосвітлення, замінено світильники, утеплено фасади будівлі, замінено віконні блоки та зовнішні двері.

«Цю школу ремонтували за президентською програмою «Велике будівництво», – зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Повністю зроблено термомодернізацію будівлі, що дасть змогу зекономити як мінімум 300 тисяч гривень в опалювальному періоді. Термомодернізація – це умовна перша частина проєкту. Далі ми запропонували місцевій владі запроєктувати комплексну реконструкцію всередині школи».

Побудова новітнього освітнього простору, створення сучасних класів, STEM-лабораторій, ремонт спортивної зали – подальші плани, які сподіваються реалізувати за підтримки обласної влади в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».