Previous Next

Під час регіональної конференції обговорили основні аспекти фінансової дисципліни місцевих громад

Надрукувати

У п’ятницю, 17 вересня, у Харкові, за ініціативи Рахункової палати та підтримки Європейських партнерів  відбувся II етап регіональної конференції «Посилення фінансової дисципліни місцевих громад. Роль та функції Рахункової палати».

Активну участь у конференції взяли керівники органів виконавчої влади Харківщини, Полтавщини, Сумщини, Луганщини і Донеччини, народні депутати, голови ОТГ, представники органів місцевого самоврядування, науковці.
Полтавщину представляв  голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, представники  облдержадміністрації та голови територіальних громад області.

Під час конференції порушено питання щодо здійснення контролю за використанням бюджетних коштів, обговорено шляхи зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни.

У своєму виступі голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов зауважив: «Вкрай приємно було отримати запрошення до участі у конференції, щоб відверто проговорити питання, які безпосередньо турбують виконавчу владу в областях і органи місцевого самоврядування. В нинішніх умовах пандемії, коли в пріоритеті питання збереження життя та здоров'я людини, ми маємо забезпечити ефективну співпрацю на місцях, отримати, перш за все, не фіскальну, а сервісну функцію з боку органів фінансово-бюджетного контролю»,  - підсумував очільник Полтавської області.