Previous Next

У громадах Полтавщини продовжать реалізацію пілотного проєкту з просвітницької роботи на підтримку вакцинації сільського населення

Надрукувати

Протягом вересня в Миргородському районі було реалізовано проєкт ГО «Батьки за вакцинацію» та Всесвітньої організації охорони здоров’я, в межах партнерства з ЄС. Він був спрямований на захист жителів сільської місцевості, особливо похилого віку, від COVID-19. У найближчій перспективі цей досвід використають і в інших територіальних громадах області. Про це зауважив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак на апаратній нараді 4 жовтня.

«Йдеться про Великобудищанську, Пирятинську, Зіньківську, Чорнухинську, Гадяцьку, Котелевській,  Лубенській, Машівську ТГ. У цих громадах за їхньої ініціативи продовжимо роботу із ГО «Батьки за вакцинацію», ВООЗ, у межах партнерства з ЄС, щодо підготовки просвітницької роботи на підтримку вакцинації сільського населення, особливо груп ризику, – зауважив Віктор Лисак, – розпочата робота в Миргородському районі показала позитивний результат і варта наслідування та подальшого впровадження».

За словами Віктора Лисака, ситуація з поширенням коронавірусу як на території України, так і Полтавщини, погіршується. Відбувається приріст кількості хворих.

«Коронавірус вражає не лише людей старшого віку, а й молодь. Це надзвичайно серйозний виклик. Минулий тиждень був показовим – ми подолали рубіж 300 пацієнтів за день. Найвищий рівень захворюваності спостерігається в Полтаві», – зауважив  Віктор Лисак.

На сьогодні продовжують лікування 2819 осіб. Зайнятість ліжкомісць становить 23-31% від загальної кількості. В стаціонарі перебуває 349 пацієнтів. 41 людина отримує допомогу через апарати ШВЛ. 272 особи знаходяться  в палатах інтенсивної терапії. Є летальні випадки.

За словами Віктор Лисака, ведеться моніторинг щодо захворюваності медпрацівників. За минулий місяць занедужало лише 8. «Маємо високий відсоток вакцинованих працівників у галузі медицини. Це й відіграє важливу роль у попередженні поширення коронавірусу», – зазначив Віктор Лисак.

Загалом в області щеплено понад 600 тисяч жителів.  Першою дозою – понад 338 тисяч осіб, другою – понад 268 тисяч.