На Полтавщині вже видали 62 тисячі електронних лікарняних

Надрукувати

 

У Полтавській області, як по всій Україні, з 1 жовтня всі заклади охорони здоров'я видають електронні лікарняні. Полтавщина запровадила їх першою у державі, і з моменту реалізації проекту в нас видали майже 62 тисячі е-лікарняних.

Про це на апаратній нараді в понеділок, 4 жовтня, повідомив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Лікарняні – одна з найпопулярніших послуг в Україні. Реформувати їх намагалися майже 10 років. Але завдяки спільній роботі це стало можливим. Тепер, після одужання, українцям не потрібно знову йти до лікаря, стояти в черзі та контактувати з іншими людьми. Проєкт є яскравим прикладом того, що бігати мають не люди, а дані. Бо людина має турбуватися лише про своє здоров’я, коли звертається до лікаря за медичною допомогою. Все інше бере на себе держава завдяки роботі по взаємодії реєстрів», – сказав Олег Синєгубов. 

Очільник області зазначив, що впровадження  електронних листків непрацездатності зменшить бюрократію та походи  до лікарень для пацієнтів, зекономить час для лікарів та пришвидшить страхові виплати. Також  це захисти медичних даних українців.

Проєкт реалізується Мінцифрою спільно з МОЗ України, НСЗУ, Мінсоцполітики, Фондом соцстрахування, ПФУ та за підтримки Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.