Previous Next

На Полтавщині проінвентаризують понад 52 тисячі гектарів земель державної власності, – Сергій Фролов

Надрукувати

В області триває інвентаризація земель водного, лісового фондів та аудит використання земель сільськогосподарського призначення.

 «Полтавська область володіє значними земельними ресурсами. Її земельний фонд становить 2,8 млн га. У структурі домінують сільськогосподарські землі, які займають 76% території. Ліси та інші насадження займають 10% площ, під водою розташовані 5% площ. Інвентаризацію понад 44 тисяч гектарів земель лісогосподарського призначення й земель оборони за рахунок коштів із державного бюджету проводить обласне управління Держгеокадастру. Роботи планують завершити до кінця поточного року. За кошти обласного бюджету проінвентаризують більше 8 тисяч гектарів земель лісогосподарського призначення й земель запасу лісового фонду. З виконавцем робіт уже уклалений договір. Тож загалом на Полтавщині проінвентаризують понад 52 тисячі гектарів земель державної власності», – повідомив у понеділок, 4 жовтня, під час апаратної наради директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Фролов.

Він додав, що загальна площа земель державної власності, інформація про які поки що відсутня в Державному земельному кадастрі, становить наразі 276,2 тис. га.

Сергій Фролов також наголосив, що в області вже нанесли на Інтерактивну карту 880 водних об’єктів, що становить 88% від загальної кількості.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов поставив завдання провести спільну нараду з головами територіальних громад щодо організації роботи з паспортизації водних об’єктів Полтавщини.

 

угору ↑