Міністерством охорони здоров’я України затверджено перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19

Надрукувати

Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом від 04.10.2021 № 2153 затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19. Про це сьогодні повідомив в ході прес-брифінгу очільник обласного департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак.

«Згідно з наказом обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають як освітяни, так і працівники органів влади, адже вони  кожен день взаємодіють із великою кількістю людей, а тому ризикують інфікуватися на коронавірусну хворобу. Через місяць, на період карантину, невакциновані співробітники вищевказаних організацій будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. Такі нові карантинні правила щодо COVID-19 запроваджені в Україні», - зазначив Віктор Лисак.

 

Нагадаємо, на Полтавщині, як і в усій Україні, триває п’ятий, - найбільш масштабний етап вакцинації проти COVID-19. Це означає, що будь-хто від 18 років доступно й легко може отримати щеплення. В області наявні всі дозволені вакцини. У найбільших містах на Полтавщині відкриті центри вакцинації. Для жителів територіальних громад  свої послуги надають пункти щеплення. Вакцинація впроваджується і за допомогою мобільних бригад. Із 7 жовтня до процесу вакцинування населення приєдналась Укрпошта, яка розгортає пункти вакцинації у своїх відділеннях.

 

Більше про вакцинацію на Полтавщині за посиланням: https://www.adm-pl.gov.ua/news/use-shcho-potribno-znati-pro-vakcinaciyu-...