• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Оприлюднений алгоритм дій для укладання договорів на постачання газу за спрощеною процедурою для бюджетних установ

Бюджетні установи та організації, які ще не підписали договори з постачальником газу, можуть їх укласти за спрощеною процедурою. Алгоритм дій для цих установ оприлюднений. Про це розповів 13 жовтня начальник управління житлово-комунального господарства та енергетики ОДА Едуард Рева під час брифінгу щодо підготовки бюджетних закладів та комунальних установ до опалювального сезону. 

Нагадав, що 30 вересня був підписаний ініційований Президентом України Володимиром Зеленським Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022. Відповідно до нього для побутових споживачів діє річна пропозиція ціни газу 7,96 грн за кубометр та 13,6 грн за кубометр – для бюджетних установ. Для підприємств теплокомуненерго «Нафтогаз» пропонує трирічні контракти за ціною 7,42 грн за кубометр на перший рік на обсяг газу для населення.

«Оскільки виникали питання щодо алгоритму укладення договорів на постачання природного газу закладам бюджетної сфери голова облдержадміністрації Олег Синєгубов звернувся до профільного міністерства щодо проведення тематичної наради. На засіданні під головуванням Міністра розвитку громад та територій розглянули механізми забезпечення природним газом бюджетних установ, – розповів Едуард Рева. – Відповідно до чинного законодавства, має бути дотримана процедура публічних закупівель. Проходження тендерних процедур унеможливило б оперативне укладення договорів, тому розроблений один із механізмів – проведення на регіональному рівні засідань комісій ТЕБ і НС та встановлення режиму надзвичайної ситуації. Це рішення – технічне. Воно ухвалене для того, щоб заклади бюджетної сфери могли у стислі терміни укласти договори з постачальниками газу». 

Едуард Рева зазначив, що 12 жовтня на сайті компанії «Нафтогаз Трейдинг» опублікований алгоритм дій для бюджетних установ та організацій для укладання договору на постачання природного газу відповідно до Меморандуму. 

«Ці заклади вже можуть подавати документи підприємству для укладання угод. У проєкті договору зазначена ціна природного газу за 1 тисячу кубічних метрів без ПДВ – 13658,42 гривні. Із ПДВ й урахуванням тарифу на послуги транспортування – 16554 гривні», – повідомив Едуард Рева. 

Він зазначив, що затверджений план підготовки до опалювального сезону виконаний. Житловий фонд, заклади соціальної сфери, водопровідно-каналізаційного господарства готові на 100 відсотків.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk