Previous Next

На Полтавщині відновили видачу «пакунків малюка» - Катерина Рижеченко

Надрукувати

Міністерство соціальної політики України відновило забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка». Про це повідомила заступниця голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко.

«На минулому тижні перша партія «пакунків малюка», 380 штук, уже надійшла в область. 144 пакунки отримав Полтавський обласний перинатальний центр, 236 - Полтавський міський клінічний пологовий будинок», - зазначила Катерина Рижеченко.

Вона додала, що найближчим часом «пакунки малюка» надійдуть у всі пологові будинки Полтавської області, і батьки новонароджених дітей зможуть отримати їх при виписці з медзакладу. 

Нагадаємо, «пакунок малюка» - це державна одноразова допомога, що надається громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які народили дитину та на законних підставах проживають на території України. Одержати одноразову допомогу “пакунок малюка”, в разі відсутності батька або матері, можуть усиновителі, патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі або опікуни новонародженої дитини. Для батьків, які з різних причин не бажають отримати бебі-бокс існує альтернатива, - отримання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Допомога надається за рахунок коштів державного бюджет.