Previous Next

Уперше на Полтавщині проводять чемпіонат України з карате

Надрукувати

У Полтаві стартував чемпіонат України з карате серед кадетів, юніорів, молоді та дорослих. Турнір такого рівня в області проводять уперше. Відбувається він у спортивному комплексі ГУНП в Полтавській області. Відвідали змагання голова облдержадміністрації Олег Синєгубов і голова обласної ради Олександр Біленький.

Невідомий об'єктЧемпіонат організували відповідно до календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України за підтримки Міністерства молоді та спорту, Української федерації карате та Полтавської ОДА.

«Протягом трьох днів близько 650 спортсменів із 17 областей України виборюватимуть чемпіонство. Крім того, із ними приїхали тренери, представники команд. Тож загалом учасників турніру – понад тисяча людей. Наш регіон на змаганнях представлятимуть 15 каратистів, зокрема це лідери збірної команди області та члени національної збірної, – сказав Олег Синєгубов. – На Полтавщині має бути більше спортивних арен для ігрових видів, щоб їх можна було використовувати для проведення таких змагань. Розвиток і популяризація спорту – один із пріоритетів у роботі обласної влади, враховуючи програми Президента, уряду, Стратегію розвиту Полтавщини. Плануємо розбудовувати інфраструктуру, а спортсмени, тренери і федерації готові допомагати нам у цій роботі». 

Олег Синєгубов зазначив, що крім розбудови інфраструктури працюють над тим, щоб підтримати спортсменів та їхніх тренерів. Зокрема, збільшили суми винагород для спортсменів Полтавщини. Відповідну ініціативу ОДА підтримали депутати на сесії обласної ради 21 жовтня. Тепер збільшать розмір грошових виплат для переможців і призерів міжнародних та всеукраїнських змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту, видів спорту осіб з інвалідністю, порушеннями зору, слуху, розумового і фізичного розвитку та їхніх тренерів. 

Напередодні старту чемпіонату за сприяння Полтавської ОДА відбувся семінар для суддів, в якому взяли участь 85 осіб із різних регіонів України.

«Сьогодні у Полтаві велике свято українського карате. Це найбільший чемпіонат України з цього виду спорту за кількістю учасників. Він важливий з огляду відбору до національної збірної, юніорської збірної й подальшої участі в чемпіонаті світу й чемпіонаті Європи серед кадетів, юніорів», – зазначив президент Української федерації карате Іван Дутчак.

На змаганнях учасники віком від 14 років і старші виборюватимуть призові місця у таких видах програми, як куміте та ката. У перший день проводять першість серед спортсменів із порушеннями слуху.