• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко оглянув перебіг реставрації Полтавського краєзнавчого музею

За програмою Президента України Володимира Зеленського «Велика реставрація» триває оновлення будівлі Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського.

Із перебігом реставрації під час робочої поїздки на Полтавщину ознайомився заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

«Рік тому відвідували цей заклад із Президентом. Глава держави поставив завдання зробити якісний музейний комплекс. Побувавши в закладі, переконався, що там застосовують інноваційний підхід не тільки до реконструкції, а й до музейного простору. Тепер це буде магніт не тільки для туристів із Полтавщини, а й з України та з-за кордону, – сказав Кирило Тимошенко. – Це один із найулюбленіших моїх музеїв. Особисто відстежуватиму процес його реставрації та прагну якнайшвидше приїхати до оновленого закладу».

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов зазначив, що в музеї зараз триває активна фаза робіт.

«На першому поверсі в усіх залах демонтували експозиції, штукатурять стіни, повністю оновлюють електропроводку. Всі експонати перенесені до фондів, ті, що не можна переміщати, наприклад, експонат мамонта, упаковані й захищені. Художники-реставратори вже завершують калькування розпису на стінах», – повідомив очільник Полтавщини.

Масштабний ремонт у музеї не проводили понад 60 років. У процесі реставрації виявили певні речі. У повітроводах знайшли кахлі з розписом Василя Кричевського 1907-1908 рр.

«Найголовніше зараз – зупинити руйнацію будівлі, зберегти автентичний вигляд і водночас поєднати історію та сучасність. Для цього збираємо команду реставраторів зі всієї України. Фахівці по дереву, розписах, кахлю працюють із проєктом та ескізами Василя Кричевського та із замальовками залів різних художників», – сказав Олег Синєгубов.

Музей буде повністю безбар'єрним, всі три поверхи стануть доступними для маломобільних груп населення. Для цього працюватиме спеціальний підйомник. Повністю замінюють санітарні зони, які стануть доступними для людей з інвалідністю.

Весь музей обладнають безпровідними датчиками, які реагуватимуть на розбиття скла, рух та будуть встановлені інфрачервоні камери.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk