Previous Next

В обласному центрі вшанували пам'ять полеглих героїв Другої світової війни

Надрукувати

Сьогодні, 28 жовтня, з нагоди відзначення 77-ї річниці вигнання нацистів з України та вшанування пам’яті загиблих героїв  у роки Другої світової війни заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, представники ветеранських організацій області взяли участь у покладанні квітів до Вічного вогню на Меморіальному комплексі Солдатської слави, що у місті Полтаві. 

“Внесок українського народу у загальну перемогу у Другій світовій війні — вагомий, беззаперечний і священний. Вічна і світла пам’ять загиблим і шана живим ветеранам війни. Хочу подякувати українським військовослужбовцям, які нині самовіддано боронять Україну від російської агресії, та побажати, щоб кожен із них повернувся додому живим”, - сказала  Катерина Рижеченко.

Нагадаємо, в ході війни саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від нацизму. У ході вигнання нацистських окупантів з України силами чотирьох Українських фронтів, які нараховували понад 2,3 млн осіб, протягом січня 1943 — жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій, які й привели до остаточного результату - вигнання нацистів з України.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.