З 1 листопада в Києві діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки

Надрукувати

З00 год. 00 хв. 1 листопада  в Києві  встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 28 жовтня.

Як зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, оцінка індикаторних показників по визначенню рівня епідемічної небезпеки показує, що в столиці спостерігається перевищення ознак епідемічної небезпеки за двома основним ознакам. Це кількість госпіталізованих протягом останніх семи днів  на сто тисяч населення. А також завантаженості ліжок, які забезпеченні подачею медичного кисню в закладах охорони здоров’я. «Протягом трьох днів цей показник коливався від 65% до майже до 67%», - зазначив він. 

Таким чином, за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 годин 00 хвилин 1 листопада червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території міста Києва.

В столиці застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки.

Голові Київської міськдержадміністрації доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів.

Крім того, окремо Київській міській державній адміністрації доручено забезпечити максимальну кількість працюючих пунктів щеплення і центрів масової вакцинації з максимально можливою кількістю бригад для проведення активної вакцинації проти COVID-19.