Полтавщина літературна. Енциклопедичний бібліографічний словник у трьох книгах / П.П. Ротач, О.П. Ротач.-Книга 1: А-Ж.- Полтава: Дивосвіт,2020.- 920 с.

Надрукувати

«Полтавщина Літературна» - це унікальний бібліографічний словник, що вражає кількістю зібраного й опрацьованого матеріалу. Це літературна енциклопедія, робота над якою велася понад 55 років. Охоплює період від XVII століття до наших днів.

Книга вийшла накладом 300 примірників за кошти обласного бюджету.

До словника увійшли понад 3 тисячі довідок про авторів літературних, публіцистичних, критичних творів, спогадів, щоденників, перекладів, підручників, навчальних посібників тощо – діячів культури, науки, громадсько-політичних і релігійних рухів та окремих особистостей, життя яких пов’язане з історичною Полтавщиною. Тут уміщені відомості з напівзабутих місцевих джерел, на сьогодні малодоступних і рідкісних. Зібраний матеріал засвідчує невичерпне багатство творчого потенціалу Полтавщини, її вагомий внесок у формування та розвиток української і світової культури.

Видання розраховане на широке коло науковців, краєзнавців, студентів, учнів і усіх, кому небайдужа історія та культура України.