• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Про підсумки роботи в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації за І квартал 2018 року

Протягом звітного періоду особи, які уповноважені на виконання функцій держави у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації до відповідальності (дисциплінарної, адміністративної, кримінальної) за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень не притягувались.

У Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації не виявлено фактів порушень суб’єктами декларування вимог фінансового контролю.

Наказом директора від 22.03.2018 за № 21-Од затверджено план заходів щодо запобігання та протидії корупції на 2018 рік.

При здійсненні державних закупівель Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації керується Законом України «Про публічні закупівлі» від 25 грудня 2015 року № 922-VIII, наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 17.03.2016 № 454 «Про затвердження Порядку визначення предмета закупівлі» та наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 22.03.2016 № 490 «Про затвердження форм документів у сфері публічних закупівель».   

Закупівля здійснюється відповідно до річного плану. Річний план, додаток до річного плану та зміни до них безоплатно оприлюднюються на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель протягом п’яти днів з дня їх затвердження та на сайті Замовника.

Проведено 3-и заняття з антикорупційної тематики: «Конституція та закони України – основа сучасної держави» (24.01.2018); «Е-декларування у 2018 році» (26.02.2018) та «Е-декларування у 2018 році» (19.03.2018).

Зокрема зазначено наступне: Конституція була ухвалена 28 червня 1996 року,  Конституція складається з Преамбули та 14 розділів (Загальні засади, вибори, права, свободи та обов’язки людини і громадянина, Верховна Рада України, Президент України, Кабінету Міністрів України, Правосуддя, територіальний устрій України та інші).

У преамбулі підкреслюється, що ВР України ухвалює цю Конституцію – Основний Закон України від імені українського народу – громадян всіх національностей.

У Конституції передбачена досить жорстка процедура внесення до неї змін та доповнень.

Також запропоновано розглянути основні засади Законів України «Про державну службу», «Про внесення змін до Закону України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», «Про політичні партії в Україні» та «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

Зокрема, 18.01.2018 Верховна Рада України ухвалила закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

Верховна Рада України визначає в законі, що збройна агресія РФ розпочалася з неоголошених і прихованих вторгнень на територію України підрозділів збройних сил та інших силових відомств Російської Федерації, а також шляхом організації та підтримки терористичної діяльності.

Законом діяльність збройних формувань РФ та окупаційної адміністрації Росії у Донецькій та Луганській областях визнаються такими, що суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, є незаконними, а будь-який виданий у зв’язку з такою діяльністю акт є недійсним.

Відповідно до закону, початок та завершення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях визначаються окремими рішеннями Президента України.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk