«Миттєвості життя» Калчугін Василь – Глобино: ОКП «Глобинське видавництво «Поліграфсервіс», 2019.-144 с.

Надрукувати

До уваги читачів пропонуємо поетичну збірку Василя Калчугіна «Миттєвості життя».

     Живе, працює і творить автор на благословенній землі Івана Котляревського, Олеся Гончара і Олександра Білаша. Його прізвище часто зустрічалося на сторінках газети «Україна молода» під публіцистичними враженнями та віршами, які народжувалися внаслідок болісних зіткнень чутливої душі поета із провокативними загрозами з боку північного сусіда. Василь Калчугін з болем відгукується на все те, що діялося в Криму, на Донбасі, в сподіванні достукатися словом істини до тих, хто хоче жити в «хаті скраю».

     Та Василь Калчугін не тільки публіцистично мобільний в осмисленні реалій сьогодення. Він лірик, відкритий для чесної сповіді про любов до жінки, образ якої малює ласкавими словами щоранку, бо перебуває в полоні її краси, поринає в глибінь її очей і переживає незмірне щастя розкошувати в стані повсякчасної закоханості.

     Калчугін-поет – щаслива людина, бо виходить у широкий літературний світ зі сподіванням на щире сприйняття свого сповідально відвертого поетичного слова, відкритого до духовного діалогу з читачем.