• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

На Полтавщині створюють сприятливі умови для інтеграції та самореалізації ветеранів

Реалізація ветеранської політики спрямована на інтеграцію та допомогу захисникам і захисницям України при переході від військової служби до цивільного життя. Цей напрям залишається пріоритетним у діяльності обласної військової адміністрації. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповів заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.

«Полтавщина однією з перших в Україні створила відокремлений структурний підрозділ, який опікується ветеранами та їхніми родинами. В області діють програма соціального захисту населення та обласна цільова програма, які передбачають заходи матеріальної адресної підтримки, медичного, освітнього, фізкультурно-спортивного спрямування. Реалізується пілотний проєкт соціального відновлення ветеранів із-поміж людей з інвалідністю внаслідок війни разом з членами їх сімей на базі санаторних закладів області. 70 сімей ветеранів війни Полтавщини отримали кошти для придбання власного житла на загальну суму 132 мільйони гривень», – зазначив Володимир Василенко.
Мають бути готові до соціалізації ветеранів і в громадах.
«Ми скерували громади на розроблення та ухвалення цільових програм підтримки ветеранів війни, членів їх сімей. На сьогодні у 57 територіальних громадах затверджені такі цільові документи на загальну суму 195 млн грн», – зауважив Володимир Василенко.
Підтримка ветеранів – це не лише соціальні послуги. В області реалізуються ініціативи, що сприяють фізичній реабілітації та психологічній підтримці ветеранської спільноти Полтавщини.
«У Полтаві на базі спорткомплексу «Акварена» запроваджено соціальні години для безкоштовного тренування та занять спортом військовослужбовців, ветеранів війни, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни. В області діє центр «Ветеран», де проводиться медична реабілітація на сучасному обладнанні та працюють мультидисциплінарні команди. З обласного бюджету спрямовуються кошти на надання послуги зубопротезування складних випадків захисникам з використанням дороговартісних сучасних матеріалів і технологій», – розповів Володимир Василенко.
Полтавщина є активною учасницею реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» та пілотного проєкту Мінветеранів із запровадження Інституту помічника ветерана.
«Нова ветеранська політика – це реабілітація, цифрові послуги, робота, навчання, житло. Це створення можливостей для всіх наших Героїв. І найголовніше – ми, на рівні області та громад, об’єднуємо зусилля, щоб допомогти нашим захисникам інтегруватися в суспільство», – підсумував Володимир Василенко.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk