• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»

ПОЛОЖЕННЯ
Всеукраїнський літературний конкурс імені Олени Теліги та Олега Ольжича
«Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!»

1.Загальні положення

1.1. Всеукраїнський літературний конкурс «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!» (далі - Конкурс) заснований Жіночим товариством імені Ольги Басараб та Олени Теліги, Організацією українських націоналістів за підтримки Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Конкурс щорічний і проводиться вшосте.
1.2.Основними завданнями Конкурсу є утвердження в свідомості та почуттях громадян патріотичних цінностей, переконань і поваги до України, її історії та Незалежності. 
1.3. Метою Конкурсу є утвердження історичної пам'яті українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних цінностей і пріоритетів - патріотизму, відданості справі державотворення, вшанування учасників українських національно-визвольних змагань нашого народу ХХ - ХХІ століть, в тому числі героїв московсько-української війни, розв'язаної росією у 2014 році.
1.4. Інформація про хід і результати Конкурсу розміщується у засобах масової інформації, на сайтах Держкомтелерадіо (http://comin.gov.ua), Культурна референтура ОУН (https://kroun.info), ОУН (http://kmoun.info), на сторінках соціальної мережі Facebook: Жіноче товариство імені Ольги Басараб та Олени Теліги (https://ukua.facebook.com/basarab.teliha), Організація Українських Націоналістів (https://www.facebook.com/profile.php?id = 100064672212339).
1.5. Журі у своїй діяльності керується Конституцією, законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції і законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням. Під час проведення Конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних» № 2297-VI від 1 червня 2010 року.

2. Інформація про Конкурс

2.1. До участі у Конкурсі запрошуються особи, яким виповнилося 15 років. Конкурс проводиться на безоплатній основі.
2.2. Конкурс поводиться у номінації:
Художні твори про події та учасників національно-визвольного руху в Україні ХХ - ХХІ століть та волонтерів, добровольців, військовослужбовців, капеланів, медпрацівників, журналістів, які брали або беруть участь у московсько-українській війні, розв'язаній росією у 2014 році.
2.3. На Конкурс висуваються нові оригінальні твори написані українською мовою, які раніше не оприлюднювалися. Обсяг роботи: до 50 сторінок у форматі Word (міжрядковий інтервал 1,5, шрифт Times New Roman, кегль 14).
2.4. Прийом конкурсних робіт триває з 1 березня до 1липня
Конкурсні роботи надсилаються за адресою:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. з приміткою «Конкурс, оргкомітет».
2.5. До конкурсної роботи додається окремий файл з інформацією про автора за такою формою:
• назва конкурсної роботи;
• ПІБ та фото автора у форматі PDF;
• вік автора, навчальний заклад або місце роботи, фах;
• електронна пошта і номер мобільного телефону конкурсанта;
• поштова адреса для пересилки відзнак Конкурсу, якщо конкурсант посів призове місце.

3. Порядок визначення переможців Конкурсу

3.1. Починаючи з 1 вересня до 13 грудня, журі Конкурсу розглядає конкурсні роботи та шляхом прямого відкритого голосування визначає кращі з них. Номінація має 1е, 2-е, 3-є місця.
Журі Конкурсу також може встановити до трьох заохочувальних відзнак для конкурсантів, які не стали переможцями, але їхні конкурсні роботи привернули увагу і здобули схвальну оцінку журі .
3.2. Результати голосування оприлюднюються після підведення підсумків.
3.3. Критерії за якими оцінюватимуться твори:
- оригінальність художнього задуму;
- яскравість і самобутність твору, глибина осмислення теми патріотизму та національно-культурного відродження України;
- зображення боротьби українського народу за свою незалежність в тому числі під час московсько-української війни.
- досконале володіння українською мовою.
3.4. Твори, що подаються на Конкурс не рецензуються. Оргкомітет і члени журі не пояснюють учасникам, які не потрапили в шорт-лист, чим саме зумовлене таке рішення.

4. Нагороди Конкурсу

4.1. Переможці Конкурсу отримують звання лауреата та нагороджуються грамотами.
4.2. Кращі конкурсні роботи увійдуть до збірника Конкурсу-2024.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk