• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Ключові аспекти безпеки у кіберпросторі

У сучасному світі персональна кібергігієна, кібербезпека є вельми актуальною, оскільки захищаючи себе від кібератак, ми також сприяємо загальній безпеці нашої країни. Гарантування захисту особистих даних та облікових записів –  це першочергове завдання для уникнення несанкціонованого доступу та можливого витоку конфіденційної інформації. Розглянемо як не стати жертвою шахраїв та захистити свої акаунти.

Які є види хакерських атак:

Переповнення буфера. Переповнення буфера – це тип атаки в Інтернеті, коли зловмисник використовує програмні помилки для порушення обмежень пам'яті. Це може призвести до аварійного завершення програми або виконати довільний бінарний код від імені користувача, під яким працювала вразлива програма. Рекомендується використовувати обліковий запис рядового користувача з обмеженими правами.

Віруси. Трояни, поштові черв'яки, сніфери – кожен вірус здатний вражати систему вашого комп'ютера, метою якого є передача секретної інформації з вашого гаджета. Сніфер – аналізатор трафіку – призначений для перехоплення і подальшого аналізу, або тільки аналізу мережевого трафіку, призначеного для інших вузлів.

DoS – атака, що має своєю метою змусити сервер не відповідати на запити. Такий вид атаки не передбачає отримання певної секретної інформації, але іноді буває підмогою в ініціалізації інших атак.

DDoS – має ту ж мету що і DoS, але що проводяться не з одного комп'ютера, а з декількох комп'ютерів у мережі. В цих типах атак використовується або виникнення помилок, що призводять до відмови сервісу, або спрацьовування захисту, що призводить до блокування роботи сервісу, а в результаті також до відмови в обслуговуванні.

Як захиститись від кібератака:

  • Будьте уважні, роблячи онлайн-покупки! Не робіть покупки з чужих пристроїв. Використовуйте безпечну мережу, надійні паролі, перевіряйте вебсайти, на яких робите покупки, ніколи не зберігайте дані картки в онлайн-акаунті, постійно перевіряйте свої транзакції.
  • Не приєднуйте незнайомі USB-пристрої до свого комп'ютера. На них може зберігатися вірус або інша шкідлива програма.
  • Уважно стежте за тим, кого додаєте в друзі у соціальних мережах! Найчастіше хакери створюють фейкові акаунти, щоб подружитися з вами і увійти в довіру.
  • Використовуйте складні паролі довжиною понад вісім символів, уникаючи поширених поєднань, повторюваних символів і простих слів. Не включайте особисті дані, такі як ім'я, прізвище чи дату народження.
  • Використовуйте двофакторну автентифікацію. Цей метод передбачає використання двох різних способів підтвердження особи. Для використання двофакторної автентифікації, вам потрібно ввійти до налаштувань свого акаунту (наприклад, Facebook, Telegram, Google) і знайти розділ, пов'язаний з безпекою.
  • Використовуйте ліцензійний антивірус! Захист комп'ютера антивірусом завжди буде актуальний, бо віруси завжди завдають багато шкоди.
  • Ніколи не залишайте гаджети розблокованими, навіть на декілька хвилин, оскільки це може дозволити хакеру отримати доступ до вашої інформації або пошкодити систему.
  • Слідкуйте за застосунками на своєму смартфоні. Старі застосунки, якими ви не користуєтеся, найкраще відправляти в корзину.
Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk