• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Для керівників МТП влаштували тренінг щодо забезпечення інклюзивності, захисту та дотримання прав людини

Місця тимчасового поселення (МТП), колективний центр (collective center) або поширений термін «шелтери» (від англ. shelter – прихисток) – ще два роки тому було чимось незрозумілим та вузько направленим. Сьогодні, враховуючи воєнне сьогодення, МТП – це вимушена норма та інструмент забезпечення задоволення в першочерговій потребі для постраждалого/евакуйованого населення – дах над головою.

Як багато кому відомо Полтавський обласний центр соціальних служб, відповідно до покладених завдань, забезпечує розміщення внутрішньо переміщениїх осіб в Модульному містечку – МТП, яке облаштовано в рамках міжнародного проєкту «Під безпечним дахом» за підтримки Уряду Великої Британії.

На сьогодні Модульне містечко є чи не найбільшим МТП в області, в якому відповідно до встановленої процедури, розміщено 219 з числа ВПО, зареєстрованих в Полтавській тергромаді.

Тому поліпшення умов проживання, забезпечення доступності до послуг та сервісів, а також забезпечення змістовного дозвілля, спрямованого на підтримку ментального здоров’я та соціальної згуртованості – завжди у фокусі завдань Обласного центру.

Днями комендант Модульного містечка Володимир Іваненко взяв участь у експертному тренінгу з питань захисту та інклюзії від наших надійних паперів Міжнародної організації з міграції. Мета заходу: підготовка та розвиток потенціалу менеджерів місць тимчасового проживання ВПО  щодо забезпечення інклюзивності, захисту та дотримання прав людини. Протягом дводенного заходу учасники вивчили міжнародну практику та поділились власним досвідом щодо забезпечення безбар’єрного середовища в МТП, сприяння інтеграційних процесів, факторів ризику та механізмів перенаправлення.

Користуючись нагодою дякуємо МОМ за підтримку та співпрацю.

 

Полтавський обласний центр соціальних служб

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk