• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Підтримка постраждалих від обстрілів, робота групи «Прозорість і підзвітність», перший інтерактивний клас безпеки – начальник ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня роботи обласної адміністрації.

Він виявився складним для Полтавщини. 8 квітня росіяни атакували область. На жаль, у результаті удару по цивільному будинку одна людина загинула. Є постраждалі, серед яких діти. Кілька людей перебувають у лікарні, – розповів Філіп Пронін. – Дякую працівникам ДСНС за самовідданість, врятовані життя та професіоналізм під час гасіння пожежі. Робітникам швидкої – за надання своєчасної та якісної допомоги».
Жителям Полтавської громади, які постраждали, нададуть матеріальну допомогу з обласного бюджету. Наступного тижня перші виплати надійдуть травмованим. Загалом 85 тисяч гривень. Окремо 50 тисяч гривень спрямують родині загиблої.
Підтримку з обласного бюджету отримають і ті, чиї оселі пошкоджені. Триває збір документів і прийом заяв.
Робоча група «Прозорість і підзвітність» цього тижня зосередилися на закупівлях у Полтавській, Мартинівській та Кременчуцькій громадах.
«Звернули увагу на укладені Полтавською міською радою договори з ремонту вулично-дорожньої мережі. Це дев’ять прямих договорів на суму більше одного мільйона гривень. Всі вони укладені без застосування відкритих торгів. Кожен – у межах вартості до 200 тисяч гривень, що дозволяє уникнути прозорої конкурентної процедури. Вдвічі прискіпливіше будемо ставитися до таких випадків», – розповів Філіп Пронін.
Наголосив, що фахівці проведуть перевірку на дотримання вимог законодавства. Звернуть увагу на правомірність обрання процедури прямих договорів і цінову пропозицію.
Інша закупівля стосувалася встановлення дорожніх знаків. Попередньо є зауваження до вартості деяких із них. Питання – на контролі.
Крім того, керівництво області та громад долучилося до Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.
На порядку денному – безпекові питання, формування системи медичної реабілітації наших воїнів і впровадження економічної політики. Також у фокусі – питання євроінтеграції України.
У Лубенській громаді з'явився притулок для постраждалих від домашнього насильства й насильства за ознакою статі.
«Приміщення відремонтували за понад 3 мільйона гривень державної субвенції. Міжнародні партнери забезпечили заклад обладнанням та інвентарем. Для комфортного перебування облаштували дванадцять ліжко-місць, кухню й санвузли. Фахівці надають соціальні послуги – від психологічних консультацій до соціального супроводу», – розповів Філіп Пронін.
Також в області формують безпечне освітнє середовище для дітей.
«Перший інтерактивний клас безпеки на Полтавщині відкрили разом із найвідомішим чотирилапим сапером Патроном. Клас облаштували сучасними мультимедійними пристроями та інтерактивним обладнанням. Дітей навчатимуть пожежної та мінної безпеки, домедичної допомоги, правил дорожнього руху. І це не лише теорія, а й практика. Нині таких класів безпеки в області понад двісті. Їх буде ще більше», – наголосив Філіп Пронін.
«Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» на Полтавщині тримають темп. Школярі змагаються у межах районного етапу. Визначаються команди, які будуть грати на обласному рівні.
«Наразі у всіх районах області обрали кращі команди з черліденгу. Запекла боротьба в інших видах спорту триває. Спорт – це спосіб життя, спорт – це тренд. Вболіваємо та підтримуємо», – додав Філіп Пронін.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk