• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

У Полтаві презентували добірки праць краєзнавців Олександра Дзюби та Василя Магди

У Полтаві відбулася презентація добірки праць краєзнавців Олександра Дзюби та Василя Магди «Шишаччина: вчора, сьогодні, завтра», «Голодомор на Шишаччині», «Яресківська експедиція 1921», «Шишаччина», «Яреськи: вчора, сьогодні».

Кропітка робота дослідників стала вагомим внеском в історико-краєзнавчий епос Шишацької громади та надійним підґрунтям при вивченні та подальшому дослідженні історії полтавського краю.

Презентація стала авторським запрошенням до краєзнавчої прогулянки історичними та сьогоднішніми стежками краю. Під час цієї своєрідної прогулянки О. Дзюба та В. Магда  інформативно й емоційно змальовували красу й велич громади та окреслили своє бачення її майбутнього розвитку. Лейтмотивом їхніх виступів стало донесення до аудиторії унікальності і значимості своєї малої батьківщини.

Під час зустрічі, окрім презентації власне краєзнавчих видань, автори висловили також низку слушних думок з приводу подальшого розвитку досліджень в галузі регіональної історії. При цьому особливу увагу вони акцентували на необхідності збереження незрівнянних краєвидів та унікальних туристичних можливостей Шишаччини та її виняткового культурного надбання.

Добірка праць, як і самі автори, викликали у зацікавленої аудиторії живий, непідробний інтерес, тож від самого початку презентація перетворилася у живу невимушену бесіду.

Автори висловили вдячність Полтавській ОУНБ ім. І. П. Котляревського, працівникам відділу краєзнавства за теплу і незабутню зустріч, яка сприяла патріотичному вихованню нашої молоді, що на сьогодні є важливим елементом збереження української державності.

Полтавська ОУНБ ім. І. П. Котляревського вкотре дає можливість пропаганди краєзнавчої літератури та представлення нових авторів, можливість культурними засобами підтримувати наших бійців. Культурний фронт не перестає працювати і надихати, донатити і волонтерити. Тож робимо все можливе там, де ми потрібні. Разом ми сила. Разом до перемоги!

 

 

Ірина Петренко,

докторка історичних наук, професорка, завідувачка кафедри педагогіки та суспільних наук Полтавського університету економіки і торгівлі,  відповідальний секретар Полтавської обласної організації Національної спілки краєзнавців України

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk