• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Денис Монастирський: до ранку треба розібрати завали торгового центру

На місце трагедії в Кременчук прибув Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. Він разом із начальником Полтавської обласної військової адміністрації Дмитром Луніним побував на місці пожежі, поспілкувався з рятувальниками та відвідав поранених у лікарні.

«Ми сьогодні знаходимось на місці трагедії в цивільному торговому центрі, поблизу нема військових і стратегічних об'єктів. Запущена ракета – це акт тероризму і воєнного злочину з боку російської федерації. Очевидно, що удар був нанесений у час максимальної присутності людей у магазині, – розповів Денис Монастирський. – За попередніми оцінками, в «Амсторі» було від 200 до тисячі осіб. Під час повітряної тривоги частина людей змогла вийти з ТЦ, тому нині важко назвати кількість загиблих».
Щодо атаки. За інформацією Міністра внутрішніх справ України, вона була здійсненна з бомбардувальника Ту-22, ракетою Х-22 (це 900 кг вибухівки). Постріл був здійснений із території Росії, Курської області. Фактично час і відстань для льоту ракети був незначним.
Нині на місці трагедії працюють рятувальники, комунальні служби області, задіяні військовослужбовці, волонтери. Поставлене завдання до ранку розібрати завали торгового центру.
«Поки що ми можемо дуже попередньо сказати про 13 загиблих: 12 знайшли тут і одна людина померла в лікарні, – розповів Денис Монастирський. – 25 осіб госпіталізовано, двоє з них у тяжкому стані, 5 перебувають у реанімації. Більш конкретну кількість загиблих нині назвати важко, адже була жахлива пожежа, весь центр згорів. Встановлювати особи загиблих можна буде за ДНК тестом… Слідство веде СБУ, провадження відкрито за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни)».
Був здійснений опис співробітників магазину, із 10 із них немає зв’язку. За інформацією працівників і поранених, які перебувають у лікарні, – більшість відвідувачів все-таки змогла вийти з ТЦ.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk