• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Формуємо мережу для внутрішньо переселених осіб, щоб і надалі забезпечувати їх усім необхідним», – Дмитро Лунін

1 серпня під керівництвом віцепрем'єраміністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук у Полтавській ОВА відбулася нарада щодо обговорення проблемних питань внутрішно-переміщених осіб. Окрім керівництва області, у ній також взяли участь народні депутати України Олексій Устенко, Андрій Боблях, Марина Бардіна, голови РВА, ТГ та представники кількох міжнародних організацій.

За словами Ірини Верещук, вона відвідувала Полтавщину декілька місяців тому й може впевнено констатувати: у сфері взаємодії з ВПО в області зроблено дуже багато.

«Те, що сьогодні ми як представники влади збираємося з кластерами людей, які самоорганізувалися й утворили відповідні групи за напрямами співпраці, це вагомий крок уперед. Серед наших пріоритетів на найближчу перспективу – підготовка до опалювального сезону. Для всіх організацій, які займаються допомогою щодо опалення (закупівлею конвекторів, обігрівачів, радіаторів) це теж має бути пріоритетом. Наше завдання – організувати роботу так, щоб люди були в теплі», – зауважила Ірина Верещук. 

Окрім того, за її словами, важливим моментом є ремонт приміщень для ВПО, заміна вікон на енергозберігаючі, що дозволить економити опалення. Серед іншого, є запити на побутову техніку, зимовий одяг від центрів ВПО. 

Окрему увагу акцентували на рішенні уряду щодо евакуації жителів Донецької області, оскільки в регіоні не буде газового постачання й належного проведеного опалювального сезону відповідно. 

«Це – виклик для нас. Ми маємо зробити все, щоб 200 тис. людей, із них 50 тис. дітей, які приїдуть на підконтрольні Україною території, були в безпеці й теплі. Цей процес повністю контролюватиметься урядом й здійснюватиметься централізовано через ОВА. Вони будуть формувати потребу для нових ВПО, щоб люди їхали уже в готові приміщення. Міжнародні організації в цьому процесі будуть обирати певний напрям роботи: хтось відповідатиме за одяг, хтось – за харчі, ліжка. Далі цей алгоритм відпрацьовуватимуть із громадами», – заважила Ірина Верещук.  

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін повідомив, що в області нині зареєстровано близько 200 тисяч переселенців.

«Очевидно, що кількість ВПО на Полтавщині збільшуватиметься, тому зараз ми формуємо мережу для внутрішньо переселених осіб, щоб і надалі забезпечувати їх усім необхідним. Окрім того, готуємося прийняти евакуйованих людей із Донецької області, бо там через знищену інфраструктуру неможливо в цьому році буде провести опалювальний сезон. І наша задача забезпечити їх житлом, теплом і усім необхідним для комфортного проживання», – зауважив Дмитро Лунін.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk