• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

«Відпрацьовані теоретичні знання та практичні навички – наш внесок у спільну перемогу»

Два десятки співробітників соціальних служб із Полтави, Опішні, Кобеляк, Машівки, Великої Рублівки, Диканьки, Нехворощі, Нових Санжар, Біликів, Михайлівки, Зінькова 23 серпня пройшли чергові навчання у Центрі знань з неінфекційних захворювань.Невідомий об'єкт

У складний воєнний час фахівцям, які надають соціальні послуги, надзвичайно важливо проходити саме такі тренінги. Саморегуляція та самодопомога у стресових ситуаціях дозволять більш ефективно допомагати нашим підопічним, – ділиться враженнями після чергового раунду занять у Центрі знань із неінфекційних захворювань КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я» психолог Полтавського обласного центру соціальних служб Оксана Помогайло. – Особисто мені  стануть у нагоді практичні вправи із «заземлення». Отримала нову інформацію про стрес та його прояви. І, звісно ж, чудовий посібник про важливі навички у періоди стресу від Всесвітньої організації охорони здоров’я. Надзвичайно вдячна і фаховим тренерам, і організаторам заходу».

Під керівництвом психолога вищої категорії, начальника Центру психічного здоров’я КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги ПОР» Наталії Супруненко та психолога, фахівця із соціальної роботи відділу підвищення професійної компетенції надавачів соціальних послуг Обласного центру соціальних служб Людмили Дерев’янко учасники заходу опановували (поновлювали) прийоми протистояння стресовим ситуаціям.

Слухачі відпрацьовували навички «заземлятися», «відчіплятися з гачка негативних думок», «включатися», діяти згідно з власними цінностями, бути вдячними і доброзичливими. Поновлювали техніки «розумного» дихання.

Говорить учасниця тренінгу Оксана Білорибець із Кобеляк: «На жаль, на подібні заходи я досі потрапляла не часто. У колі колег, однодумців навіть відома інформація систематизується, сприймається зовсім інакше. Вдячна проєкту «Діємо для здоров’я» за таку можливість».

Тренери відзначили активність та щирість аудиторії. «Теоретичні знання та практичні навички, які ми успішно відпрацьовуємо, мають стати надійним внеском у спільну перемогу», – зазначила Наталія Супруненко.

Керівник КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я Полтавської обласної ради» Ніна Дурдикулиєва вручила сертифікати про проходження тренінгу його учасникам і заздалегідь подякувала за заповнення анкети зворотнього зв’язку, яку кожен із них отримає не електронну пошту.

«Нам дуже важливо, яких знань і навичок у галузі неінфекційних захворювань ви потребуєте. Це дозволить якісно спланувати подальшу роботу Центру знань відповідно до запитів територіальних громад», – зазначила Ніна Дурдикулиєва.

Разом із сертифікатами учасники заходу отримали примірники, виданого Всесвітньою організацією охорони здоров’я, посібника «Важливі навички в період стресу: ілюстроване керівництво».

Довідково: Центр знань із неінфекційних захворювань (НІЗ) запрацював нещодавно на базі комунального підприємства «Полтавський обласний центр громадського здоров’я Полтавської обласної ради» завдяки україно-швейцарському проєкту «Діємо для здоров’я». Серед головних завдань Центру знань – планування, організація та проведення тренінгів, семінарів, інших освітніх та навчальних заходів для підвищення поінформованості суспільства із питань профілактики неінфекційних захворювань, поширення знань щодо профілактики НІЗ у єдиному інформаційному просторі області, розробка та розповсюдження друкованих, відео, аудіо та інших інформаційних матеріалів щодо профілактики та контролю неінфекційних хвороб, інформаційна підтримка заходів. Цикл тренінгів щодо важливих навичок у період стресу спрямований на те, щоб навчити фахівців різних галузей, представників публічних професій і населення загалом зупиняти епідемію стресу. У подальшому це дозволить убезпечити багатьох людей від глибоких депресій, тривалого стаціонарного лікування і навіть випадків суїциду.

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я»

 

 

 

 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk