• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Центрзнань із неінфекційних захворювань продовжує серію тренінгів

На черговому тренінгу в Центрі знань із неінфекційних хвороб, що працює на базі КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я», були представлені півтора десятка територіальних громад із найвіддаленіших куточків Полтавщини – Лохвиці, Нових Санжар, Зінькова, Лютеньки, Білоцерківки, Пирятина, Лубен, Гадяча, Великої Багачки, Кобеляк. Навчання за темою «Важливі навички з подолання стресу» пройшли соціальні працівники, практичні психологи, інші фахівці з кількох центрів надання соціальних послуг та п’ятандцяти закладів інтернатного типу, неурядових організацій.

Учасники заходу опановували (поновлювали) прийоми протистояння стресовим ситуаціям під керівництвом психолога вищої категорії, начальника Центру психічного здоров’я КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги ПОР» Наталії Супруненко та психолога, фахівця із соціальної роботи відділу підвищення професійної компетенції надавачів соціальних послуг Обласного центру соціальних служб Людмили Дерев’янко.

Методика «заземлення» допоможе у стресових ситуаціях сконцентруватися на найважливішому – родині, хобі, щоденних ритуалах – і «знятися з гачка» дошкульних негативних спогадів, швидко долати «емоційні бурі».

Заняття в групах допомогли ближче познайомитися колегам із різних закладів, обмінюватися досвідом, обговорювати спільні проблеми. Ще одна методика – «створення простору» – також спрямована на боротьбу з негативними думками та почуттями.

Підсумок роботи підвела керівник Полтавського обласного центру громадського здоров’я Ніна Дурдикулиєва: «Синдром професійного вигорання сьогодні атакує всіх. Але ми – сильні, ми впораємося. Сподіваюся, що отримані чи поновлені на цьому тренінгу навички допоможуть вам і у практичній роботі, і в повсякденному житті. Аби такі зустрічі були кориснішими, якіснішими, чекаємо на ваші зауваження та пропозиції у анкеті зворотного зв’язку».

Кілька корисних цитат із тренінгу:

«Рано чи пізно погода завжди змінюється на сонячну».

«Навіть борщ, зварений у стані стресу, зазвичай виходить

несмачний».

«Що б ми не робили, перебуваючи «на гачку» негативних думок, усе

буде зроблено неякісно».

«Якщо єнот-полоскун у зоопарку не матиме, що полоскати, він

власних дітей може «заполоскати» до смерті».

 

Довідково: Центр знань із неінфекційних захворювань (НІЗ) створений за підтримки україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». Цикл тренінгів щодо важливих навичок у період стресу спрямований на те, щоб навчити фахівців різних галузей, представників публічних професій і населення загалом зупиняти епідемію стресу. У подальшому це дозволить убезпечити багатьох людей від глибоких депресій, тривалого стаціонарного лікування і навіть випадків суїциду.

 

 

КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я

Полтавської обласної ради»

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk