• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На Полтавщині з ініціативи ОВА, облради та «Укрпошти» погасили народну «воєнну» марку «Гадяцьке сафарі»

Сьогодні начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін разом із головою обласної ради Олександром Біленьким та керівником філії «Укрпошти» Юрієм Набасовим погасили обласну «воєнну» марку «Гадяцьке сафарі».Невідомий об'єкт

Погашення марки відбулося на історичному місці у Великобудищанській ТГ в селі Веприк, де було знищено ворожу техніку та окупантів. 

«Ми всі пам'ятаємо перші дні війни. Величезна колона з сотень одиниць техніки зайшла і на Полтавщину. За моєю спиною – знищений російський танк нагадує, з чим ми зустрілися. Але місцеві мешканці, сили тероборони та ЗСУ знищили танки, полонили або вигнали усіх непроханих гостей. А також відбили та передали ЗСУ десятки одиниць техніки. Це назвали «Гадяцьке сафарі». Тут неподалік ще залишилися сліди перебування окупантів, окопи та сміття. Зрештою, це все, що від них залишилося. Тому що тут їх зустріли наші незламні люди», – зауважив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. 

Дмитро Лунін відзначив, що «Гадяцьке сафарі» знає вся Україна і воно вже стало своєрідною візитівкою Полтавщини воєнного часу, а згодом буде увічнене не лише в марці, про нього будуть писати в підручниках історії.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький подякував голові та жителям Великобудищанської громади за те, що організовано зупинили ворога та самовіддано охороняли Полтавщину з півночі.

Автор ескізу марки – житель області Олександр Бондаренко, випускник, а нині викладач Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв імені Котляревського. Він говорить, що ідея малюнку з’явилася відразу. 

«Хотів максимально передати всі події, які тут відбувалися навесні. Кольори обрав не випадково. Червоний і чорний колори постійно були в українській вишивці, – розповідає Олександр Бондаренко. – На марці зображений мисливець із військовим, які з вогнепальною зброєю йдуть проти ворожої техніки – це символ об’єднання народу, його героїчної боротьби та жаги до звільнення рідної землі. Символ незламності українського духу». 

За мужність та героїзм, особистий внесок у знищенні військової техніки ворога найвідважніших жителів громади нагородили обласними відзнаками. Трактористи  Олексій Вовк і Володимир Іващенко власноруч спалили три ворожих танки «коктейлями Молотова». 

«Весною до нашої громади «зайшло» близько 300 одиниць ворожої техніки. Наші люди не піддалися паніці та емоціям, а розпочали свою боротьбу за рідну землю. Техніку та зброю, які було відібрано в окупанта, ми передали ЗСУ», – розповів голова Великобудищанської громади Микола Шаблій.

Нагадаємо, ескіз марки «Гадяцьке сафарі» обирали народним голосуванням. У ньому взяли участь майже 24 тисячі людей, понад 200 авторів. Ескіз Олександра Бондаренка набрав близько 6 тисяч голосів. Виготовлялася марка «Гадяцьке сафарі» за проєктом «Власна марка». Тираж марки 1000 штук. Наділі вона буде доступна до замовлення.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk