• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Wi-Fi в укриттях та ІТ-курси: Михайло Федоров про освітні ініціативи Мінцифри під час війни

Зараз багато дітей вимушено виїхали за кордон, перебувають на тимчасово окупованих територіях, сидять на уроках під час тривог і при цьому мають продовжувати навчальний процес. Про освітні проекти та ініціативи Мінцифри під час війни розповів Віце-прем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі національного телемарафону.

«Wi-Fi в укриттях» — один із проектів у новому навчальному році, над яким зараз активно працює Мінцифри. У межах ініціативи безоплатно надаємо закладам освіти роутери та необхідну техніку для швидкісного інтернету. Для цього співпрацюємо з понад тисячею партнерів з телеком-ринку.

За весь час проекту ми отримали 5 тисяч заявок від українських шкіл та ЗВО. Із них 2 тисячі закладів вже підключили до інтернету в укриттях. Інші отримають обладнання вже невдовзі. Для участі у проекті представникам навчальних закладів необхідно заповнити онлайн-форму. А власники телеком-бізнесу можуть долучитися за посиланням. Відстежити заявки та підключення онлайн можна на дашборді.

Також зараз гостро стоїть питання, як продовжувати процес навчання в школах на тимчасово окупованих територіях або дітям, які вимушено виїхали за кордон.

«Під час пандемії COVID-19 разом з Міністерством освіти і науки ми запустили “Всеукраїнську школу онлайн”. Це платформа, де є уроки з основних предметів для учнів 5-11 класів. Ми постійно оновлюємо контент і до нового року плануємо додати ще 1000 уроків. На сьогодні 80 викладачів працюють над контентом, щоб діти могли здобувати знання і не відставати від програми, поки ЗСУ будуть деокуповувати території», — зазначив Віце-прем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації.

В ефірі телемарафону Михайло Федоров розповів про освітні ініціативи на різних етапах: від навчання в школі до дорослого життя. Так, Мінцифри вже запустила пілотний проект «Оновлена інформатика — IT-студії» в 50 українських школах. Новий курс інформатики дасть дітям базові знання з програмування, допоможе набути цифрових навичок та навчить користуватися інтернетом для різних цілей.

Для студентів ЗВО до навчальної програми інтегрували освітній курс «Створення та розвиток ІТ-продуктів». Курс також можуть пройти всі охочі на платформі Дія.Цифрова освіта.

Уряовий портал 

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk