• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

UNFPA запустив онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків

Звернувшись через чат в TelegramViber або на сайті Лінії підтримки, чоловіки зможуть отримати підтримку від професійних психологів/-инь у текстовому форматі.

Сьогодні, у Міжнародний день чоловіків, UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні за підтримки уряду Великої Британії у співпраці з ГО «Інноваційні соціальні рішення» запускає безкоштовний анонімний та цілодобовий онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків.

Розмова буде відбуватись онлайн у текстовому форматі. Операторами є кваліфіковані психологи/-ині з багаторічним досвідом. 

Психологічна підтримка у форматі онлайн-спілкування покликана допомогти чоловікам стабілізувати свій емоційний стан, знайти внутрішні ресурси для виходу зі складних ситуацій та усвідомити проблемні аспекти поведінки.

Кожен чоловік може звернутися по консультацію в чат один раз на добу з тривалістю консультації до 90 хвилин. Писати чоловіки можуть з будь-яких питань, що викликають стрес: проблеми на роботі чи стосунках, переживання через війну, складнощі у регуляції гніву тощо. 

У час повномасштабної війни кількість стресових ситуацій збільшується, а тому вчасне вирішення проблеми та подолання психологічної напруги є життєво необхідними.

«Чоловіки в Україні часто живуть з думкою, що мають вирішувати свої проблеми самостійно. Через це вони не звертаються за професійною допомогою. За результатами нашого опитування серед чоловіків, яке ми провели влітку 2022 року, – 90% респондентів не мали досвіду звернення за професійною психологічною підтримкою у будь-якому вигляді. Водночас майже кожен третій українець перебуває у стані значного дистресу, при якому людина не в змозі адаптуватися до стресових ситуацій та спричинених ними наслідків», - зазначила Альона Зубченко, програмна менеджерка UNFPA. 

У жовтні 2022 року UNFPA запустив роботу безкоштовної анонімної та цілодобової лінії психологічної підтримки для чоловіків за номером 2345. За більш ніж рік роботи психологи/-ині прийняли вже понад 9200 дзвінків. Аби чоловіки мали більше можливостей для звернення по підтримку, команда проєкту створила онлайн-чат у доповнення до гарячої лінії. 

Уляна Мирошниченко, координаторка Лінії психологічної підтримки для чоловіків, зазначає: «Спеціалісти/-ки Лінії неодноразово чули від клієнтів, які телефонують нам, про бажання звернутись по допомогу письмово. Тож розуміючи це, ми розширюємо канали комунікації. 

Тепер звернутись та отримати психологічну підтримку можна через онлайн-чат Лінії психологічної підтримки для чоловіків, який буде доступний у зручному для чоловіків месенджері: Viber, Telegram або на сайті Лінії»

Робота гарячої лінії та онлайн-чату забезпечується UNFPA у співпраці з ГО «Інноваційні соціальні рішення» у межах проєкту «EMBRACE: Посилення національних і регіональних механізмів побудови адаптивної, підзвітної та економічно ефективної системи протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству» за фінансової підтримки уряду Великої Британії. 

Image
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk