• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Питання капеланства обговорили у Полтавській ОВА

У Полтавській облвійськадміністрації обговорили питання військового, пенітенціарного, поліційного  та цивільного капеланства. Також у зоні уваги поранені військові та інші особи, які постраждали від війни.

Зокрема на рівні області планують запровадити проєкт муніципального капелантства для підтримки людей, які пережили втрати внаслідок війни. З такою ініціативою до обласної влади звернулися голова ГО «Сім’ї загиблих учасників бойових дій Полтавщини» Наталія Чепіга, голова комітету громадської організації «Союз матерів «Захист» Лідія Місюренко та старший пресвітер Української Церкви Християн Віри Євангельської Полтавщини Михайло Роман.

Разом із заступником начальника Полтавської ОВА Антоном Чубенком, директором Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Вікторією Пилипенко, директором Департаменту культури і туризму ОВА Іриною Удовиченко обговорили концепцію муніципального капеланства, його соціально значущу складову,  спрямованість для людей, актуальність на рівні громад, залучення до ініціативи інших релігійних конфесій та представників духовенства Полтавщини.

«Війна триває. І людям, а особливо тим, які пережили тяжкі втрати, дуже потрібна підтримка: соціальна, медична, а особливо духовна та психологічна.  На рівні області маємо практику проведення молитовних сніданків, де зустрічаємося з воїнами, родинами полеглих, духовенством, громадськістю. Як учасник цих зустрічей достеменно розумію і знаю, наскільки вони потрібні людям сьогодні», – зауважив Антон Чубенко.

Наталія Чепіга та Лідія Місюренко розповіли, що кожного дня на зв’язку з представниками родин, які пережили втрати. У кожній громаді є матері, дружини, діти, які втратили найдорожчих або їхні рідні є безвісти зниклими. Ці люди потребують підтримки, хочуть бути почутими. Їх не можна забувати ніколи. 

«Знаємо багато випадків, коли після втрати синів чи чоловіків унаслідок війни члени родин втрачали здоров’я, віру, сили. Муніципальне капеланство – це та ініціатива, яка б допомогла полегшити їхній біль утрати чи розділити розпач. Духовенство, священство – це саме ті люди, які допоможуть знайти правильні слова, не впасти у зневіру, відновити сили», – зауважила Лідія Місюренко. 

Сторони напрацювали подальший алгоритм дій.

По-перше, найближчим часом провести захід із представниками духовенства усіх конфесій, які представлені в області та напрацювати спільний алгоритм підтримки капеланства.

По-друге. Провести їхню спільну зустріч із представниками громад, щоб надалі послуги капеланства й муніципального капеланства зокрема, підтримували в кожній громаді та люди були широко поінформовані про них.

Спільними зусиллями разом до перемоги!

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk