• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Як користуватися міграційними послугами: освітній серіал на Дія.Освіта

З початком повномасштабного вторгнення понад 2,4 мільйона українців виїхали за кордон та ще не повернулися. Серед них – громадяни, які залишили домівки, не маючи при собі необхідних документів. Для зручності й безпеки в умовах міграції важливо знати, як отримати документи громадянина України за кордоном та уникнути ризиків торгівлі людьми. Про це та інші державні послуги для мігрантів — у новому освітньому серіалі «Безпечна міграція» на платформі Дія.Освіта.

«Україна — перша держава у світі із цифровим паспортом, і станом на сьогодні майже 20 млн українців використовують застосунок Дія. З початку повномасштабної війни Мінцифра запустила понад 70 нових послуг на порталі та в застосунку Дія. Ми створили освітній серіал, який буде корисним, зокрема, для українців, які залишаються за кордоном та потребують відновлення документів. Він містить чіткі інструкції та відповіді на поширені запитання щодо оформлення втрачених документів», — підкреслила заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції Валерія Іонан.

Серіал містить 5 епізодів, після перегляду яких ви дізнаєтеся відповіді на найпоширеніші запитання, зокрема:

як можна відновити особисті документи;

як оформити українські документи за кордоном;

у яких країнах та містах функціонують паспортні сервіси;

як не потрапити в пастку торгівлі людьми.

«З початку війни мільйони українців були змушені виїхати за кордон, рятуючись від російських загроз. Більшість з них — саме жінки й діти. Відповідно до Глобального звіту UNODC про торгівлю людьми за 2022 рік, який використовував офіційні дані з понад 141 країни, основною ціллю трафікерів є саме жінки. У 2020 році жінки становили 42% постраждалих, ще 18% — дівчата. За останні 15 років частка дітей серед виявлених жертв торгівлі людьми зросла втричі. Розуміння особливостей оформлення й відновлення документів за кордоном — це те, що дасть змогу нашим громадянам уникнути низки загроз, повʼязаних з торгівлею людьми. Тож закликаю подивитися серіал, адже поінформований — означає захищений», — зазначила заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Спікерка серіалу — українська журналістка, ведуча, громадська діячка та засновниця благодійного фонду «Фундація Катерини Осадчої» Катерина Осадча. 

Дивіться освітній серіал за посиланням — https://osvita.diia.gov.ua/courses/safe-migration

Освітній серіал створено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства внутрішніх справ України для платформи Дія.Освіта.

Міністерство цифрової трансформації України

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk