• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

В області створили три нові об’єкти ПЗФ та розширили межі п'яти наявних

На Полтавщині природно-заповідний фонд розширився ще на 1,2 тис. га. З’явилися три нові об’єкти місцевого значення. Це ботанічний заказник «Гришків ліс» (42 га) і ландшафтний заказник «Ковалівський» (72,7 га) у Полтавській громаді та ландшафтний заказник «Нелюбівський» (138 га) у Диканській тергромаді.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

За його словами, регіональний ландшафтний парк «Диканський» розширився на 822,9 га. Тепер він охоплює 12,8 тис. га.
Збільшилася площа чотирьох заказників місцевого значення: ботанічного «Великий ліс» у Великобудищанській ТГ – на 11,6 га, орнітологічного «Будникове» в Опішнянській ТГ – на 17,3 га, ландшафтного «Новосанжарський» в однойменній громаді – на 15,6 га і гідрологічного «Артополот» у Лохвицькій ТГ – на 143,9 га.

«Це непоганий результат за рік. Особливо приємно, що нарешті, через 10 років від початку першої ініціативи щодо створення природно-заповідної території «Гришків ліс», її вдалося втілити. Нарешті після кількох років звернень від профільного департаменту ОВА Полтавська міська рада таки надала згоду, щоб створити заказник. По інших територіях теж питання розглядали роками», – розповів Філіп Пронін.

Він зауважив, що поступово заповідний фонд області зростає. А це означає більше уваги екологічній цінності територій, збереженню й відновленню біорізноманіття флори та фауни, розвитку екомережі.

«Вдячні депутатам обласної ради за підтримку на сесії рішень щодо створення нових об’єктів ПЗФ і розширення меж наявних. На цьому не зупиняємося. Таких територій в області має бути більше. Полтавщина – край мальовничої природи. Маємо зберегти її для нащадків», – додав Філіп Пронін.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk