• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Робота групи «Прозорість і підзвітність», допомога військовим, зниження вартості проїзду в області – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Традиційно начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня.

Розповів, що системно продовжує роботу група «Прозорість і підзвітність». Наголосив, що завдяки спільним зусиллям є вагомі результати.
«Вдалося викрити масштабну корупційну схему. Її організували під час ремонту укриття та модернізації котельні у міській лікарні Глобиного. Відкрите кримінальне провадження. Правоохоронці повідомили про підозру трьом особам. Сума збитків – майже 6 мільйонів гривень. Незаконна діяльність припинена. Причетні мають понести відповідальність», – зазначив Філіп Пронін.
Команда робочої групи поповнюється. Долучили фахівців Полтавської філії Укрдержбудекспертизи.
За словами очільника ОВА, не залишили без уваги ситуацію навколо «Полтаватеплоенерго»
та опалення в Кременчуці. Обласна влада максимально залучена в процес. Працює робоча група, проводяться консультації з Міноборони, Мінінфраструктури.
Філіп Пронін додав, що область продовжує забезпечувати воїнів найнеобхіднішим. Передали військовим човен. Він допомагатиме їм виконувати бойові завдання.
Цього тижня на маршрутах Кременчук-Полтава, Полтава-Лохвиця та Полтава-Гадяч знизили вартість проїзду. Загалом це 48 рейсів. Люди будуть платити менше на 10, 20 та 26 грн.
Полтавщина отримала понад 88 млн грн державної субвенції для покращення умов викладання шкільного предмету «Захист України».
«Більшу частину коштів спрямуємо для оснащення навчальних кабінетів. Окрема увага – підвищенню кваліфікації педагогів, які викладають дисципліну», – сказав Філіп Пронін.
Розповів, що освітні заклади Полтавщини – активні учасники проєкту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч».
В області вже сформували понад 700 команд.
Вісім громад Полтавщини отримали гуманітарну допомогу від обласної організації Червоного Хреста України. Це 10 генераторів потужністю 60 кВт. Обладнання розподілили серед лікарень, освітніх закладів та об’єктів критичної інфраструктури.
Майже три тисячі медпрацівників області пройшли спеціальне навчання за програмою ВООЗ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk