• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Олена Зеленська в інтерв’ю телеканалу «Ми – Україна»: Зараз дуже важлива витривалість

Нині стратегічно важливим стало все, що допомагає Україні відновлюватися. Про це заявила перша леді Олена Зеленська в інтерв’ю українському телеканалу «Ми – Україна».

Вона розповіла про проєкти, якими опікується під час війни, зокрема про допомогу великим прийомним родинам, яку надає Фундація Олени Зеленської, споруджуючи коштом іноземних меценатів будинки для 14 таких сімей, які втратили житло в результаті російської агресії. Днями ключі від уже готового будинку отримала родина Сомових із Херсонщини, яка виховує вісьмох прийомних дітей.

Олена Зеленська наголосила, що в такий спосіб прагне підтримати не лише ці родини, а й сімейне виховання в Україні загалом.

«Щоб більше людей ставали прийомними батьками, щоб люди ухвалювали це рішення, вони мають знати, що на цьому шляху вони будуть не самі, а отримають усю можливу допомогу», – сказала дружина Президента.

Перша леді також акцентувала на важливості побудови безбар’єрності в Україні на рівні як доступного простору, так і можливостей для всіх українців: «Коли ми до вторгнення розпочинали цю роботу, це сприймалося просто як «зробімо, як у Європі». Але тепер ми знаємо: насамперед це робиться для людей.  Бо, коли немає безбар’єрності, це пряме порушення прав людини».

Олена Зеленська передала телеканалу друковану версію «Довідника безбар’єрності» – першого в країні видання про коректну комунікацію, яке регулярно оновлюється та доповнюється.

Перша леді висловила побажання, щоб якомога більше ЗМІ дублювали свої повідомлення жестовою мовою.

«Уявіть, скільки людей 24 лютого 2022 року через брак цієї опції невчасно дізналися, що почалося вторгнення. ЗМІ мають бути такими, щоб кожна людина могла отримати необхідну інформацію у найзручніший спосіб», – переконана вона.

Олена Зеленська також розповіла про важливість Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що реалізується в країні під її патронатом. Дружина Президента зауважила, що нехтування ментальними проблемами призводить до того, що витрати і людини, і держави на медицину зростають у два-три рази.

«ЄС щороку втрачає 5% ВВП через проблеми з ментальним здоров’ям, через те що люди неефективні на місцях», – зауважила перша леді.

Вона наголосила, що мета програми – підтримати українську витривалість у важкий воєнний час. 

«Кожна стійкість має основу. На початку російського вторгнення в нас це були впертість і злість, але зараз це має бути витривалість. Нині вона особливо важлива. Ми не знаємо, якої довжини дистанцію «біжимо», і тому маємо розрахувати сили», – переконана дружина Президента.

Офіційне інтернет-представництво Президента.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk