• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Влада, правоохоронці та громадські організації об’єднують зусилля задля протидії домашньому насильству

Заходи щодо протидії та запобіганню домашньому насильству обговорили на засіданні Міжвідомчої робочої групи з протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством.

«Протягом останніх двох років на Полтавщині вдалося збільшити на 80% мережу спеціалізованих служб, що надають допомогу постраждалим від домашнього насильства. Маємо 5 центрів соціально-психологічного консультування, 6 денних центрів та 3 притулки – це 95 місць для надання прихистку постраждалим від домашнього насильства. В області вдалося вибудувати систему перенаправлення та роботи з жертвами домашнього насильства. Та не усі потерпілі знають куди звернутися за допомогою», – зазначив заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.

Під час війни випадки домашнього насильства мають тенденцію до загострення. Часто свідками та учасниками цього ганебного явища стають діти.

«Побудова ефективної системи реагування на насильство в сім’ї з дотриманням людиноцентричності можлива за умови взаємодії як органів державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронців, так і відповідних інституцій громадянського суспільства», – зауважив заступник керівника Полтавської обласної прокуратури Ілля Титарчук.

Заступник начальника ГУНП у Полтавській області Віталій Мельничук звернув увагу присутніх на особливостях роботи правоохоронців у цьому напрямі.

«Протидія домашньому насильству взагалі є пріоритетом державної політики. В Національній поліції запроваджено механізм обліку та супроводу кожного повідомлення про домашнє насильство. Ми забезпечили повне реагування та облік подій, пов’язаних із насильством у сім’ях. Обов’язковий виїзд на місце пригоди, вивчення всіх обставин, складання протоколу чи тимчасового обмежувального припису», – говорить Віталій Мельничук.

На нараді також звернули увагу на правильну кваліфікацію таких злочинів, комплексну допомогу постраждалим, а також посилення уваги до дітей, які стали свідками домашнього насильства.

На Полтавщині активно працюють із жертвами домашнього насильства громадські організації. Вони теж надають прихисток постраждалим, мають психологічні та юридичні служби. Їхні фахівці розробляють плани та карти безпеки, де вказують телефони й адреси закладів, що можуть надати допомогу. Тому важливо об’єднати зусилля усіх, щоб підвищити якість реагування та надання допомоги, забезпечити невідворотність покарання та побудувати систему, яка діятиме в інтересах людини.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk